default-image

Ανακοίνωση των διεθνών για ενδεχόμενο GRexit

Αθλητισμός
Ανακοίνωση των διεθνών για ενδεχόμενο GRexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ελλάδας, με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως οι μόνοι που θα χάσουν από το ενδεχόμενο… GRexit είναι οι ίδιοι οι παίκτες.

Με αφορμή την πιθανότητα αποκλεισμού της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:

Για εμάς η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος, όποια κι αν είναι αυτά, είναι ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα. Πρόκειται για τη δουλειά μας. Εμείς χάνουμε κυρίως από τη μη λύση τους, εμείς θα κερδίσουμε πρώτοι από τη λύση τους. Μιλώντας για τη βία, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές, συνάδελφοί μας Έλληνες και ξένοι, είναι αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα στα γήπεδα. Εμάς και τις δικές μας οικογένειες βρίζουν χυδαία. Εμείς είμαστε δέκτες διαφόρων αντικειμένων στους αγωνιστικούς χώρους.

Ωστόσο, μέσα σε αυτό το πολεμικό περιβάλλον, μέσα σε γήπεδα παρωχημένα για τους φιλάθλους και για εμάς, με οργανωτικές συνθήκες που δεν πλησιάζουν καν τις στοιχειώδεις, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής τα έχει καταφέρει. Αντέξαμε. Διακρινόμαστε απέναντι σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από διαφορετικό περιβάλλον και που δουλεύουν όπως πρέπει. Είμαστε ισότιμοι αντίπαλοι όλων των ομάδων στο διεθνή ανταγωνισμό. Και θα ήμασταν καλύτεροι αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Όπως επίσης θα γίνουμε καλύτεροι όταν οι συνθήκες αλλάξουν. Αυτό θέλουμε.

Θέλουμε να αλλάξουν, να βελτιωθούν όλα γύρω μας, για να βελτιωθούμε κι εμείς περισσότερο και να κερδίσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση σε αυτή την προοπτική. Θέλουμε τον κόσμο να ξαναγεμίζει όλα τα γήπεδα. Και θέλουμε να καταλάβει αυτός ο κόσμος ότι στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό, υπάρχουν τρία αποτελέσματα και όχι μόνο η νίκη - παρότι αυτή τη νίκη εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε και διεκδικούμε.

Ζητάμε, λοιπόν, ψυχραιμία και ώριμη αντιμετώπιση των πραγμάτων, για να κάνουμε μια επανεκκίνηση. Όλοι μαζί. Σαν μία ομάδα. Αυτό έχουμε μάθει τόσα χρόνια: το ομαδικό πνεύμα κερδίζει. Και μέσα και έξω από τα γήπεδα. Και σε καμία περίπτωση δεν θα κερδίσουμε αν σταματήσουμε να παίζουμε στις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό το ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα και τους κόπους όλων των ποδοσφαιριστών που, εδώ και χρόνια, έχουν καταφέρει να κάνουν την Εθνική μια ομάδα που εκφράζει τον κόσμο, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και συλλογική προτίμηση.   

Στη δική μας καρδιά και στο δικό μας μυαλό αποτελεί αδιανόητο να μην έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια της παρουσίας μας στην Εθνική. Να στερηθούμε το δικαίωμα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να δίνουμε τον αγώνα μας για διεθνείς διακρίσεις της. Η περίπτωση αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, της Εθνικής και των συλλόγων, από τη διεθνή σκηνή, θα πετάξει στα σκουπίδια ιδρώτα και κόπους πολλών ετών.

Η έκκλησή μας για την εξεύρεση λύσης σε όλα τα ζητήματα, αποτελεί αυτονόητη κίνησή μας στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα επικρατήσει η αυτοσυγκράτηση, με κατάληξη τη διατήρηση της Ελλάδας στην παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια.

Οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News