default-image

Στη Βουλή την Τρίτη ο Ινφαντίνο εκπροσωπώντας UEFA και FIFA

Αθλητισμός
Στη Βουλή την Τρίτη ο Ινφαντίνο εκπροσωπώντας UEFA και FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σταύρος Κοντονής απηύθυνε κάλεσμα στην UEFA και την FIFA να δώσουν το παρών στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Τρίτη, όπου και θα συζητηθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και αυτό έγινε αποδεκτό από τις ξένες συνομοσπονδίες.

Έτσι, λοιπόν, ο Γενικός Γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα εκπροσωπήσει και τις δυο, δείγμα του ότι υπάρχει διάθεση για συζήτηση και ταύτιση απόψεων προτού το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή προς ψήφιση.

Μάλιστα, ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, έκανε δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο κ. Ινφαντίνο θα ταξιδέψει στην χώρα μας, ενώ ο Κύπριος παράγοντας αναφέρθηκε στο θέμα της χώρας μας και στις προθέσεις που υπάρχουν.

"Ο καθένας πρέπει να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Ίσως τέτοια φαινόμενα να οφείλονται στα πολλά χρήματα πέριξ του ποδοσφαίρου, ίσως στο ότι οι ηγετικές μορφές στο ποδόσφαιρο να έχουν εκλείψει. Ίσως να υπάρχει και ανταγωνισμός προσωπικοτήτων. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

«Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο στη Νιόν. Όταν κάθε λίγο και λιγάκι παρουσιάζονται άνευ σοβαρού λόγου προβλήματα που διαταράσσουν την ηρεμία του ποδοσφαίρου δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Είναι κρίμα. Η UEFA δεν βαριέται να ασχολείται με τις Ομοσπονδίες-μέλη της. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει το Euro και έχει συνεχή παρουσία στο Champions League. Δεν μπορεί κάποιος να τα ξεχνάει αυτά. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να τα προστατεύσουμε και όχι να τα διακυβεύουμε", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Δεν έχω δει τι θα προταθεί για ψήφιση. Όταν, όμως, λέμε ποδόσφαιρο, δεν εννοούμε μόνο το πρωτάθλημα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Μιλάμε για τις ακαδημίες, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τα μικρά σωματεία. Ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου; Δεν μπορώ να διανοηθώ άλλον από την ΕΠΟ. Είναι δουλειά του κράτους πώς εκλέγεται η ηγεσία μίας Ομοσπονδίας; Οι ενώσεις είναι. Αυτές πρέπει να αποφασίζουν. Έτσι το νιώθω. Αυτή είναι η πραγματικότητα".

"Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στην Κύπρο είχε ένα αθλητικό νομοσχέδιο, που έλεγε ότι το κράτος έχει την ευθύνη για θέματα διαιτησίας. Κάποιοι το ερμήνευσαν ότι το κράτος θα έπρεπε να ορίζει την επιτροπή διαιτησίας σε όλα τα αθλήματα. Το πολεμήσαμε και πετύχαμε να υποχρεώσουμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία, γιατί ήμασταν και εμείς στα πρόθυρα της τιμωρίας", τόνισε ακόμα και κατέληξε:

"Αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που έχουν καταστρέψει παντού το ποδόσφαιρο, είναι άδικο να αντιμετωπίζονται έτσι. Δε σημαίνει ότι υπάρχει κακό το διορθώνουμε, αλλάζοντας ριζικά τα πράγματα. Η UEFA προσφέρει βοήθεια σε όλες τις Ομοσπονδίες. Όπου ζητηθεί. Το ίδιο κάνει και με τα κράτη. Δίνει συμβουλές στα αρμόδια Υπουργεία. Την ερχόμενη εβδομάδα, που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η UEFA και η FIFA θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Γραμματέα της πρώτης. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα εκπροσωπήσει και τους δύο φορείς. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνεδρίαση. UEFA και FIFA προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά. Είναι ο ανώτερος αξιωματούχος μετά τον Πρόεδρο. Έρχεται για να βρεθεί λύση, όχι για να απειλήσει".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News