Ειδήσεις

Αίσια κατάληξη για τον 95χρονο - Θρίλερ για το 48χρονο

Αίσια κατάληξη είχε το θρίλερ με τον 95χρονο υπερήλικα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί προχθές από την περιοχή των Άνω Ασιτών. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ κατάφερε να τον εντοπίσει χθες το μεσημέρι σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου έξω από το χωριό, σε αρκετά καλή κατάσταση, φέροντας μόνο κάποιες εκδορές.

Ωστόσο, λόγω του ότι ο 95χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, σε ερωτήσεις των διασωστών δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεκριμένος, ενώ τα παπούτσια του εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από εκείνον.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης με το 48χρονο Χρήστο Φαρσάρη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής από το χωριό Μέσα Λασίθι και μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Και χθες στο Οροπέδιο και συγκεκριμένα στο χωριό του υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, ομάδες διασωστών, εθελοντές, αλλά και κατοίκους της περιοχής, χωρίς όμως και η δική τους προσπάθεια να έχει αίσια έκβαση, κορυφώνοντας έτσι και την αγωνία των δικών του ανθρώπων, που προσεύχονται στον Θεό για έστω και μια πληροφορία.

Αν και χθες είχε περάσει το περιθώριο των 72 ωρών, οπότε και θα έπρεπε να σταματήσει η επιχείρηση, ωστόσο, λόγω και του ότι το ενδιαφέρον ήταν έντονο και μεγάλο, αποφασίστηκε να παραταθεί, ενώ για τυχόν συνέχεια σήμερα θα αποφασιστεί από τους υπεύθυνους με το πρώτο φως της ημέρας.

Τον είδαν... στα Χανιά

Πάντως, οι πληροφορίες πριν τρία 24ωρα προς την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου από καταστηματάρχη των Χανίων που, όπως είχε δηλώσει, είχε δει το 48χρονο έξω από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, ζητώντας χρήματα για να ταξιδέψει, δε φαίνεται να ισχύουν, καθώς δεν υπήρξε ταυτοποίηση των στοιχείων.

Μάλιστα, τον αγνοούμενο τελευταία φορά είχε δει ο πατέρας του το πρωί της Κυριακής και ενώ τάιζε τα ζώα του στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας έξω από το σπίτι τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι, όταν εξαφανίστηκε, φορούσε παντόφλες.

Επίσης, συγχωριανοί του αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έβλεπαν κάπως διαφορετικό το 48χρονο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα μελαγχολικό.

Οι δικοί του άνθρωποι αλλά και οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν  οτιδήποτε να επικοινωνήσουν με την ΕΛ.ΑΣ. ή με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη στο 6932360400.

Βάλια Μπούη

Σχόλια