default-image

ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ελλάδα
ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν συναινούν, δεν αποδέχονται την πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) με την οποία "υποχρεώνονται" όλοι οι Δήμοι της χώρας να παραχωρήσουν το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Η αποδοχή μίας τέτοιας απόφασης θα οδηγούσε αυτομάτως στη λειτουργική και οικονομική κατάρρευσή τους!», εκτιμά.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Καλέσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις προστατεύοντας το Συνταγματικό αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας την άμεση ανάκληση της Π.Ν.Π.

Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. αποφάσισε το "συμβολικό" κλείσιμο των Υπηρεσιών των Δήμων από τις 12:00 μ.μ. έως τις 3:00 μ.μ. την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, με εξαίρεση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Επίσης με απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε., οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν την ίδια ημέρα, στις 11:30 το πρωί, έξω από τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων ψήφισμα ενάντια στην πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρώντας την κινητοποίηση αυτή «συμβολική» και ως πρώτο βήμα διεκδίκησης της ανάκλησης της Π.Ν.Π., αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Κ.Ε.Δ.Ε. Ταυτόχρονα, αποφάσισε να καλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Αττικής στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στη Βουλή (είσοδος από Βασ. Σοφίας), ενάντια στην Π.Ν.Π. που αντισυνταγματικά μεταφέρει όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, οδηγώντας τους σε λειτουργική και οικονομική ασφυξία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News