Ειδήσεις

Σγουρίδης: "Όχι στην λογική του χαβαλέ και των επιδοτήσεων"

Όχι στην λογική του χαβαλέ και των επιδοτήσεων ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα από τα Χάνια ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης στέλνοντας παράλληλα και το πολιτικό μήνυμα ότι η χώρα θα τα καταφέρει.

Ο κ. Σγουρίδης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε λεπτομερής αναφορά στην κατάσταση και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, καταγράφοντας το ένα-ένα και ακούγοντας τον προβληματισμό υπηρεσιακών παραγόντων και παραγωγικών φορέων.

Στη σύσκεψη υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς που τοποθετήθηκαν έθεσαν το θέμα της υποστελέχωσης των τοπικών υπηρεσιών του υπουργείου, το ζήτημα της μείωσης των κονδυλίων για τη δακοκτονία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κίνδυνο αποκλεισμού των κτηνοτρόφων από το δικαίωμα των επιδοτήσεων λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτεί η έκδοση  για την απαραίτητη πλέον άδειας χρήσης γης για τους βοσκοτόπους.

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της "ελληνοποίησης" του ελαιολάδου λόγω της απουσίας επαρκών ελέγχων την έλλειψη διασύνδεσης των ελαιουργείων με τα τελωνεία, ενώ όπως επισημάνθηκε αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει με τα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα.

O υφυπουργός από το μεσημέρι βρίσκεται στο Ρέθυμνο, την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Λασίθι, ενώ το Σάββατο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του με υπηρεσιακούς παράγοντες και αγροτικούς φορείς του νησιού.

«Η Ελλάδα κάνει έναν αγώνα να αντέξει μέχρι τις 30 Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία συμφωνίας. Πιστεύω ότι εμείς κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να είμαστε μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρομε, είμαι αισιόδοξος αλλά να ξέρετε ότι και αν συμβεί μετά τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα του χαβαλέ και της επιδότησης», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Σγουρίδης.

«Η Ελλάδα πρέπει να βγει στην παραγωγή, έχει τις δυνατότητες και το δυναμικό μας το ανθρώπινο είναι τέτοιο που αν μπει μέσα στο σωστό δρόμο θα αποδώσει τα μέγιστα. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει από τη γη και από τις ομορφιές της», κατέληξε στη δήλωσή.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια