Ειδήσεις

ΕΚΗ: Μετά τον ξυλοδαρμό... ήρθε και η απόλυση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για «το νέο περιστατικό εργασιακού μεσαίωνα από διευθύντα σύμβουλο εταιρείας, ο οποίος μας είχε απασχολήσει και πριν λίγο καιρό μετά από ξυλοδαρμό εργαζόμενης», όπως αναφέρει.

Ποιο συγκεκριμένα το ΕΚΗ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «σε εταιρεία που εδρεύει στο κέντρο του Ηρακλείου κατόπιν καταγγελιών της εν λόγο εργαζόμενης, είχε δεχτή επίθεση από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η εργαζόμενη και μετά από παρέμβαση του ΕΚΗ υπέβαλε μήνυση για το παραπάνω περιστατικό, το οποίο είχαν καταδικάσει τόσο οι συνάδελφοι της όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας.

Η εργαζόμενη και αφού το ΕΚΗ διασφάλισε την ομαλότητα Συνθηκών Εργασίας επέστρεψε στην εργασίας της, που τόσο είχε ανάγκη.

Ο συγκεκριμένος διευθύνων σύμβουλος αντί να συμμορφωθεί επανήλθε μετά από δύο μήνες στέλνοντας εξώδικο απόλυσης στη συγκεκριμένη εργαζόμενη και μάλιστα εν μέσω Πάσχα.

Ήδη με παρέμβαση του ΕΚΗ η εργαζόμενη εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά, αφού θεωρείται άκυρη η απόλυση της από τον πρόεδρο της εταιρείας αλλά και σύμφωνα από τα οριζόμενα του Καταστατικού της εταιρείας και το νόμο.

Επί πρόσθετα συγκαλέσαμε εργατική διαφορά με συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Απριλίου, ενώ παράλληλα η εργαζόμενη θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για περιοριστικούς όρους εναντίων του Διευθύνων Συμβούλου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει για άλλη μια φορά τα φαινόμενα Εργασιακού Μεσαίωνα που επικρατούν στην αγορά εργασίας και καλεί την πολιτεία να προχωρήσει σε όλα αυτά τα μέτρα που θα περιορίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Συνήγορος: "Ουδέποτε έλαβε χώρα ξυλοδαρμός"

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης για την υπόθεση με την εργαζόμενη, κ. Φραγκίσκος Β. Λαμπρινός, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε έλαβε χώρα ξυλοδαρμός από τον εντολέα του σε βάρος της εργαζόμενης.

Ο κ. Λαμπρινός στη δήλωσή του αναφέρει ότι «στον πρόεδρο της εταιρείας και στην απολυθείσα εργαζόμενη αποδίδονται από τον εντολέα μου τα ποινικά αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της υπεξαγωγής εγγράφων. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που η εργαζόμενη απελύθη» και διευκρινίζει πως «ουδέποτε έλαβε χώρα ξυλοδαρμός από τον εντολέα μου σε βάρος της εργαζόμενης».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του τονίζει «σεβόμαστε απολύτως το θεσμικό ρόλο του Εργατικού Κέντρου και είμαστε βέβαιοι ότι μετά την ανάδειξη της αλήθειας για την υπόθεση στα δικαστήρια θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει εκ νέου τη στάση του».

Σχόλια