Ειδήσεις

Δήμος-ΜΑΙΧ: Εσπερίδα για την ελαιοκαλλιέργεια στην Κάνδανο

"Η σημασία της ανάλυσης του εδάφους και της εφαρμογής ορθών καλλιεργητικών τεχνικών στην προώθηση του Ελαιολάδου" είναι το θέμα εσπερίδας που διοργανώνουν ο Δήμος Κανδάνου-Σελίνου και το ΜΑΙΧ στα πλαίσια της στενότερης συνεργασίας τους και με την ολοκλήρωση της μεταφοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού εδαφολογικών αναλύσεων στο εργαστήριο Εδαφολογίας και Φυλλοδιαγνωστικής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Η εσπερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Κανδάνου στο χώρο του πρώην Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μέρος I

• 19:20: Δρ Σταματάκης Αριστείδης, υπεύθυνος Εργαστήριου Εδαφολογίας και Φυλλοδιαγνωστικής του ΜΑΙΧ: "Οδηγίες δειγματοληψίας και ερμηνεία της ανάλυσης του εδάφους"

• 19:40: Δρ. Καλαϊτζίδης Χαρίτος, συντονιστής Τμ. Γεωπληροφορικής στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και υπεύθυνος εργαστηρίου Γεωγραφικών Συστημάτων του ΜΑΙΧ: "Αξιοποίηση εδαφολογικών αποτελεσμάτων στην παραγωγή χαρτών γονιμότητας εδαφών"

• 19:55: Δρ. Λιονάκης Σπυρίδων, καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας: "Ορθές καλλιεργητικές τεχνικές της ελιάς- Κλάδεμα  παραγωγής και ανανέωσης"

20:20-20:40: Διάλλειμα-Κέρασμα

Μέρος II

• 20:40: Δρ Κυριακή Βαρίκου, υπεύθυνη Εργαστηρίου Εντομολογίας, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτ. Χανίων: "Δάκος και άλλα έντομα της ελιάς - Προτάσεις για αποτελεσματικότερη καταπολέμηση τους"

• 21:00: Γρηγοράκης Σπυρίδων Msc., χημικός, Εργαστήριο Ποιότητας Τροφίμων, Χημείας και Φυσικών Προϊόντων ΜΑΙΧ: "Πώς τα χαρακτηριστικά ποιότητας του ελαιολάδου επηρεάζονται από την ελαιοσυλλογή έως την τυποποίηση"

• 21:20: Μανθούλης Γιώργος, υποψήφιος διδάκτωρ Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπότροφος CIHEAM: "Προοπτικές και δυνατότητες προώθησης του ελαιολάδου- Επιτυχημένα παραδείγματα".

Μετά το πέρας των ομιλιών πρόκειται να ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους ομιλητές.

Σχόλια