Ειδήσεις

Σε εξέλιξη το τετ α τετ Τσίπρα - Μέρκελ

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Εν όψει της συνάντησης, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να θέσει το τελεσίγραφο «συμφωνία τώρα ή εκλογές».

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση. «Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει», τονίζεται από το Μαξίμου.

Αναφορικά με τις προσδοκίες από το τετ α τετ των δύο ηγετών, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup στη Ρίγα της Λετονίας είναι χρήσιμο.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για τους ηγέτες να συναντώνται κατ' ιδίαν και να συζητούν διάφορα θέματα, ωστόσο, η επικέντρωση σε ό,τι αφορά το ελληνικό θέμα θα γίνει στο Εurogroup, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα κάνουν μια αποτίμηση των τεχνικών διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ότι στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σχόλια