Ειδήσεις

Με ημερίδα στο Ρέθυμνο ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Πρόληψης

Με ημερίδα-στρογγυλή τράπεζα για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο, ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 οι εκδηλώσεις της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ), η οποία πραγματοποιείται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ "Η Επιστροφή".

Το θέμα της ημερίδας-στρογγυλής τράπεζας για γονείς και εκπαιδευτικούς που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 το απόγευμα και κατά τις ώρες 17:30-20:30, στην αίθουσα Ωδείου του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ, είναι "Μιλάω στα παιδιά για το αλκοόλ", και η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις με κεντρικό μήνυμα "Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα", ξεκίνησαν το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στο Ηράκλειο, τελούν υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και την υποστήριξη των Δήμων και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης και είχαν ως στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Το αυριανό πρόγραμμα της ημερίδας με τίτλο "Μιλάω στα παιδιά για το αλκοόλ" (αίθουσα Ωδείου, Ρεθύμνου) έχει ως εξής:

* Πρόεδροι: Γιάννης Μουζάς, καθηγητής Γαστρεντερολογίας, Εργαστήριο Αλκοολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Γεώργιος Παναγής, καθηγητής Βιοψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

* Χαιρετισμοί 17:30-18:00:

- Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

- Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης: κ. Μαρία Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

-Εκπρόσωπος του Δήμου Ρεθύμνου: κ. Γεώργιος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνου

-Εκπρόσωπος της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ: κ. Άννα Τριχοπούλου, υποδιοικήτρια 7ης ΥΠΕ

-Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης: κ. Ανδρέας Ταξάκης Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

-Εκπρόσωπος Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από Αλκοόλ: κ. Καίτη Ζαχείλα, ψυχολόγος υπηρέτης δάσκαλος Κ.Ο.Π.Α. Ρεθύμνου

* 18:00-18:15: Θεατρικό Δρώμενο "Εχθροί εξ αίματος", ΑΡΚΑΣ.

Εισηγήσεις

* 18:15-18:30: "Επιδράσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά των εφήβων: Μύθοι και πραγματικότητα", Γεώργιος Παναγής, καθηγητής Βιοψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

* 18:30-18:45: "Κατανάλωση αλκοόλ σε μαθητές Δευτεροβάθμιας νομού Ηρακλείου. Το μέγεθος του προβλήματος", Κατερίνα Σφακιανάκη, κοινωνιολόγος.

* 18:45-19:00: "Μπορούν οι γονείς να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το αλκοόλ;", Σοφία Τριλίβα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

* 19:00-19:15: "Μιλάω στα παιδιά για το αλκοόλ", Νεκταρία Λιοδάκη, κοινωνική λειτουργός, Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ.

* 19:15-19:30: "Έφηβοι και χρήση ουσιών, εμπειρίες από τη μονάδα πολλαπλής παρέμβασης ΟΚΑΝΑ", Βασιλική Τσούρα, ψυχολόγος ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου.

* 19:30-20:00: "Αλκοόλ στο Ρέθυμνο: μια νοσηρή καθημερινότητα", Ελένη Ιωαννίδου, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

* 20:00-20:30: Συμπεράσματα-συζήτηση.

Σχόλια