Ειδήσεις

Γέμισε λύματα ο Κατσαμπάς (video)

Μια ολόκληρη περιοχή στη δίνη της δυσωδίας. Ένας ολόκληρος δρόμος βουλιάζει από τα βοθρολύματα που ξεχύνονται από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ κι έχουν πορεία κατευθείαν προς τα σπίτια. Την κατάσταση αυτή καταγράψαμε προχθές το βράδυ, από τις 10 που χείμαρρος έφτασε μέχρι και τα σπίτια των ανθρώπων, μολύνοντας... τη ζωή τους.

Στην οδό Αγίου Δημητρίου στον Κατσαμπά, ακριβώς πίσω από την εκκλησία, οι δημότες κρατούσαν τη μύτη τους καταγγέλλοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ζούσαν σε αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες!

«Το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο φρεάτιο. Δεν είναι κατάσταση αυτή κάθε λίγο και λιγάκι να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Για να βγάλω το αμάξι, βούτηξα μέσα στο φρεάτιο. Τι είναι αυτά τα πράγματα;», μας έλεγε σε έξαλλη κατάσταση κάτοικος της περιοχής.

Μια άλλη γυναίκα είπε: «Εγώ έπεσα στο βόθρο μέσα κανονικά. Αυτό το χάλι είναι χρόνια. Κανείς δεν ενδιαφέρεται»!

Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι. Και από την άλλη φοβούνται για την υγεία τους και δεν αντέχουν τη μυρωδιά. Ζητούν απεγνωσμένα λύση από τους αρμόδιους. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, η κατάσταση αυτή το τελευταίο διάστημα δεν έχει τέλος. Κυρίως από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, οι βλάβες και ο ποταμός των βοθρολυμάτων μπροστά από τα σπίτια τους είναι συχνά φαινόμενα.

«Είναι υπερβολικοί»

Κι όμως. Ως υπερβολικούς χαρακτήρισε τους κατοίκους ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ Χαρίλαος Παπαματθαιάκης. «Εδώ κρατάμε αρχείο βλαβών. Υπερβάλλουν. Το ότι συμβαίνουν ζημιές, βεβαίως και συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Κι ενώ προχθές το βράδυ συνεργείο της ΔΕΥΑΗ πήγε στην περιοχή για να εντοπίσει τη ζημιά, τελικά οι εργασίες για την αποκατάστασή της ξεκίνησαν χθες στις 6 το πρωί. Όπως μας εξήγησε ο κ. Παπαματθαιάκης, «το αντλιοστάσιο λυμάτων δυσλειτουργούσε, με αποτέλεσμα να βγαίνουν και λύματα έξω από αυτό. Από τις 6:30 το πρωί (σ.σ. αρκετές ώρες μετά το συμβάν, δηλαδή), εμείς δώσαμε εντολή να αντλούνται τα λύματα για να μη μολύνουν, και παράλληλα συνεργείο μας επισκευάζει τη ζημιά που συνέβη στις σωληνώσεις»...

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια