Ειδήσεις

Βρείτε τη λύση

Οι επιχειρηματίες και η παραγωγική τάξη της χώρας τα 'χουν χαμένα με τα τεκταινόμενα. Παρακολουθούν γύρω τους να παίζεται το θέατρο του παραλόγου και της καταστροφικής ασάφειας.

Όλοι καταρρέουν, αφού δεν κινείται φύλλο σε κανέναν τομέα της πραγματικής οικονομίας, και οι πολιτικοί μας και δη οι κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα με μόνο κριτήριο, καταπώς φαίνεται, να έχουν τον πολιτικό τους εγωισμό και την πολυθρυλούμενη αξιοπρέπεια που ίσως να αισθάνεται ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, που τι είχαν, τι έχασαν!

Όλοι οι υπόλοιποι, επαγγελματίες, έμποροι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.λπ., αντί για αξιοπρέπεια, αισθάνονται ότι κανείς δεν τους υπολογίζει, κανείς δε βλέπει την κατάρρευση και κανείς δεν τους αφουγκράζεται. Καλούνται και αυτοί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της αδράνειας και της ασάφειας που θα τους διαλύσει και οικονομικά και ψυχολογικά. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά, ότι γι' αυτούς διαλύονται όλοι οι κόποι και τα όποια αποτελέσματα έχτισαν για χρόνια, ενώ οι άλλοι, οι πολιτικοί, το πολύ-πολύ να τους στείλει ο λαός στα σπίτια τους, που και αυτά θα έχουν γίνει ερείπια. Τι άλλο έχουν να χάσουν;

Και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στη νέα πολιτική εποχή που ζούμε;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, κανείς δεν καταλαβαίνει, κανείς δεν μπορεί να συνδράμει.

Όλα είναι χύμα και ανακατεμένα. Ο ένας λέει, ο άλλος ξελέει, ο ένας απειλεί, ο άλλος συμφωνεί, ο ένας θεωρητικολογεί (βλέπε καθηγητάδες), ο άλλος διδάσκει και τώρα κάνει την πρακτική του σε θεωρίες περί παιγνίων κ.ο.κ.

Και ποια μπορεί να είναι η λύση;

Δε θα αναφερθεί εδώ καμία τέτοια λύση γιατί δεν ενδιαφέρει ή μπορεί να κρύβει ιδεολογήματα κατά τον αναγνώστη. Δεν είναι το ζητούμενο αυτό, αλλά η άμεση εξεύρεση οποιασδήποτε λύσης που να ικανοποιεί όλους και όλα.

Και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων αλλά και την πραγματική οικονομική ζωή του τόπου που καλώς ή κακώς την εκπροσωπεί περισσότερο παντός άλλου η παραγωγική τάξη της χώρας.

Αυτό αφορά τους πολιτικούς ηγέτες που με την εντολή του λαού, αλλά και εκούσια, ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Η ελπίδα να αφήσουμε πίσω τα πέντε δραματικά χρόνια έχει ξεθωριάσει, αφού πάμε από το κακό στο χειρότερο. Και στη θέση της υποσχεθείσας ελπίδας και αξιοπρέπειας έρχεται η οργή, η απογοήτευση και η απόγνωση.

Και με τέτοια συναισθήματα πολλά δεινά έρχονται για αυτήν την πολύπαθη τάξη που, δυστυχώς, η διαφαινόμενη κατάρρευσή της θα παρασύρει και πολλούς απ' αυτούς που τώρα νιώθουν περήφανοι και αξιοπρεπείς.

Όσο υπάρχει ο ελάχιστος ακόμη χρόνος, ας τους φωτίσει ο Θεός (άραγε φτάνει αυτό ή χρειάζονται η γνώση και ο ρεαλισμός όχι βέβαια της Lazare) και ας βρουν μια λύση, οποιαδήποτε λύση, συμφέρουσα όμως για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Σχόλια