Ειδήσεις

Κατάσβεση πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή των Βουκολιών

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες Τετάρτη στην περιοχή Φωτακάδο στη δημοτική ενότητα Βουκολιών, πιθανόν από καύση ξύλων. Παρόλο που η φωτιά ήταν σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, κατασβέστηκε άμεσα κι αυτό γιατί επενέβη χωρίς καθυστέρηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά υπήρξε και βοήθεια από εθελοντές κατοίκους. Σε διαφορετική ωστόσο περίπτωση, όπως σημειώνουν οι Αρχές, εάν κατέκαιγε μεγάλη έκταση θα προκαλούσε σοβαρές κατολισθήσεις στον επόμενο χειμώνα ακόμα και σε σπίτια της περιοχής.

Με αφορμή τη χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή Φωτακάδο της ΔΕ Βουκολιών, ο Δήμος Πλατανιά εφιστά την προσοχή όλων όσων προβαίνουν σε αγροτικές εργασίες, όπως η καύση ξύλων, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή του χωριού Φωτακάδο του δήμου Πλατανιά λόγω της άμεσης επέμβασης της Π.Υ., αλλά και των εθελοντών κατοίκων του χωριού, κατασβέστηκε άμεσα χωρίς να υποστούν ζημιά αγροτικές περιουσίες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 3 πυροσβεστικά οχήματα, ένα αυτοκίνητο με εθελοντές από το Φωτακάδο και το πυροσβεστικό αυτοκίνητο του Δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Βουκολιών κ. Γεωργίου Καλαϊτζάκη.

Ο αντιδήμαρχος μέσω του Τύπου ευχαριστεί «ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς, η οποία», όπως αναφέρει, «λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους της περιοχής, σε περίπτωση διαφορετικής αντιμετώπισης και έκβασης θα προκαλούσε σοβαρές κατολισθήσεις στο επόμενο χειμώνα ακόμα και σε οικίες της περιοχής».

Σχόλια