Ειδήσεις

Αντιδράσεις δημάρχων στο Ράδιο 9,84 για τα αποθεματικά τους

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε την Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εκφράσεις του πεζοδρομίου ακούστηκαν σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους.

Σήμερα η συνάντηση με τους φορείς, αύριο η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην ολομέλεια του Σώματος.

«Όχι» των δημάρχων της Κρήτης στο "χέρι" που βάζει η κυβέρνηση στα ταμειακά διαθέσιμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δε φεύγει ούτε ευρώ από τα ταμεία των Δήμων αν πρώτα δε συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό. Άλλο βοηθάμε, που δεν το αρνηθήκαμε, κι άλλο τετελεσμένα».

Το παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

«Δεν υπάρχει Δήμος στην Κρήτη αυτή την ώρα που να μην έχει δεσμεύσει χρήματα σε έργα, που να έχει ταμειακά διαθέσιμα. Ή θα προχωρήσουμε με πρόγραμμα ή θα βρούμε μπροστά μας μεγάλες δυσκολίες», πρόσθεσε ενδεικτικά.

Στ. Βοργιάς: «Αυξάνουν την ανεργία βάζοντας "χέρι" στην αυτοδιοίκηση»

«Η εφαρμογή της νομοθετικής πράξης φοβάμαι ότι θα φέρει μεγαλύτερα δεινά και θα προκαλέσει ένα νέο κύμα ανεργίας», εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, με το ΕΚΗ να στέκεται δίπλα στην αυτοδιοίκηση, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του.

«Φοβάμαι», πρόσθεσε, «ότι η απόφαση απλά επιβλήθηκε από τους δανειστές, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, καθώς οι προεκλογικές εξαγγελίες ήταν άλλες».

Σχόλια