default-image

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Κύπρο

Ελλάδα
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και επικεφαλής και στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, είχε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λευκωσία.

Η σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους Νίκο Τορναρίτη και Γιώργο Γεωργίου, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και βουλευτή του ΔΗΣΥ αντίστοιχα, Άντρο Κυπριακό, Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Νικόλα Παπαδόπουλο, πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Χρυσό Τουλουπή και Μαρίνο Θεοδώρου, Γραμματέα της Κ.Ε. και αντιπρόεδρο της ΕΔΕΚ αντίστοιχα, Γιώργο Περδίκη και Ελένη Χρυσοστόμου, Πρόεδρο και εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Οικολόγων, Δημήτρη Συλλούρη, Μιχάλη Γιωργαλλά και Μάριο Καραντώνα, πρόεδρο, αναπληρωτή πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κόμματος και Σίμο Αγγελίδη και Δώρο Παφίτη, μέλη της γραμματείας της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε χθες Τρίτη και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'. Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση μαζί σας και η συζήτηση που κάναμε για το παρελθόν και κυρίως για αυτά που είπαμε για το μέλλον που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τόσο στην Ελλάδα, τόσο στην Κύπρο και θα έλεγα στην Ευρώπη ολόκληρη. Ήθελα να πω ότι με τον Αρχιεπίσκοπο δε γνωριζόμασταν αλλά υπήρξαν αρκετά σημεία επαφής, υπήρχαν οπτικές παράλληλες σε πολλά ζητήματα, σε μία συζήτηση υπάρχουν πάντα σημεία που διαφωνείς, που συμφωνείς, σημασία έχει ότι στα κυριότερα σημεία είπαμε κοινά πράγματα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στην επόμενη συνάντηση που θα έρθω στην Κύπρο, θα περνάω πάντα από εδώ, να με φιλεύει, ήπιαμε και ένα υπέροχο τσάι και να συζητάμε γιατί όντως είναι μία κοινή υπόθεση και θα πρέπει με μεγάλη προσπάθεια να μελετούμε τα σημεία των καιρών και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Σας ευχαριστώ πολύ».

Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φοιτητές, να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να τοποθετηθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του "Ποταμιού", Χαρίδημος Τσούκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News