default-image

Προς επίλυση το πρόβλημα των Δημοτικών Σφαγείων Χανίων

Κρήτη
Προς επίλυση το πρόβλημα των Δημοτικών Σφαγείων Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκαν την Τετάρτη οι βουλευτές Χανίων κ.κ. Βαγιωνάκη και Πολάκης, από κοινού με τον αντιδήμαρχο Χανίων, κ. Πουλιδάκη και τον γραμματέα του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, και υπεύθυνου λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων Χανίων, κ. Βιγλάκη.

Οι προαναφερθέντες συνάντησαν το νέο διευθυντή Προγραμματισμού & Γεωργικών Διαρθρώσεων του υπουργείου, κ. Μητρόπουλου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο χρονίζων ζήτημα σχετικά με την ένταξη της εταιρείας "Σφαγεία Χανίων ΑΕ" στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" του υπουργείου, που συγχρηματοδοτεί το 50% του κόστους εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, ήτοι 240.000€ περίπου.

Από τη μεριά της η κ. Βαγιωνάκη διαβεβαίωσε την αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου για την ομαλή εξέλιξη όλων των εργασιών και των όποιων εκκρεμοτήτων, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη θετική στάση του νέου αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. «Ο υπουργός με την υπογραφή του φαίνεται πως απεμπλέκει την υπόθεση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής, σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου που κωλυσιεργούσε χωρίς λόγο», τόνισε η κ. Βαγιωνάκη.

Στην προθυμία της νέας ηγεσίας του υπουργείου να δώσει οριστική λύση στην εμπλοκή που έχει προκύψει με τη χρηματοδότηση των σφαγείων στάθηκε και ο κ. Πολάκης: «Οι αδικαιολόγητες 'καθυστερήσεις" των προηγούμενων κυβερνήσεων - με σαφείς πολιτικές ευθύνες του προηγούμενου υπουργού κ. Τσαυτάρη - με τη δική μας κυβέρνηση έχουν τελειώσει. Θα στηρίξουμε όλες τις συνεταιριστικές ενώσεις κι όλες τις υποδομές εκείνες που απαιτούνται προκειμένου να μπει η χώρα στον απαραίτητο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Πουλιδάκης φανερά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης ευχαρίστησε με τη σειρά του τόσο τον κ. Μητρόπουλο, όσο και τους δύο βουλευτές, ενώ σχολίασε: «Διευκρινίσαμε ορισμένα πράγματα. Πιστεύω πως όλα βαίνουν καλώς και πως πολύ σύντομα θα έχουμε λύση. Φαίνεται πως κάτι έχει αλλάξει στο Υπουργείο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων κ. Βιγλάκης, σημείωσε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης: «Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη θετική έκβαση του ζητήματος».

Τέλος, από πλευράς του υπουργείου, ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε τη συμβολή των βουλευτών, του Δήμου και των Κτηνοτρόφων τόσο για να ξεπεραστούν οι τελευταίοι γραφειοκρατικοί σκόπελοι, όσο και για την περαιτέρω αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία "Σφαγεία Χανίων Α.Ε." έχει συσταθεί από τον Συνεταιρισμό των Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων (ποσοστό 80%) και την επιχείρηση ΚΥΔΩΝ Α.Ε. του Δήμου Χανίων (ποσοστό 20%).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News