default-image

Φάκελος με λευκή σκόνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Ελλάδα
Φάκελος με λευκή σκόνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση και κατάσταση συναγερμού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος.

Συγκεκριμένα στο κτίριο 16, διευθύντρια γραμματείας άνοιξε φάκελο ο οποίος περιείχε λευκή σκόνη, καθώς και μία συνοδευτική επιστολή τεσσάρων σελίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος είχε ως παραλήπτη το διευθύνοντα της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο και μόλις η διευθύντρια γραμματείας τον άνοιξε η λευκή σκόνη έπεσε πάνω της. Όπως αναφέρουν πηγές από την Εισαγγελία, η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που έπεσε στο πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας.

Επικράτησε πανικός και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και το κτίριο εκκενώθηκε. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), πυροσβεστική, ακόμη και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πάει το φάκελο στο "Δημόκριτο".

Το σημείο που βρίσκεται ο ύποπτος φάκελος έχει αποκλειστεί, ενώ οι υπάλληλοι του Πρωτοκόλλου κρατούνται για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα, οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

Το βράδυ αναμένεται να έχει το υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στο δείγμα λευκής σκόνης, την οποία περιείχε φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία Αθηνών, και ανοίχθηκε στο κτίριο 16 από υπάλληλο της Εισαγγελίας.

Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και, παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News