default-image

Το ΚΚΕ για τέλη κυκλοφορίας σε επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα

Κρήτη
Το ΚΚΕ για τέλη κυκλοφορίας σε επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα την πληρωμή τελών κυκλοφορίας των αυτοαπασχολουμένων στο χώρο της ενοικίασης αυτοκίνητων απευθύνουν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσα στους οποίους και ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, «είναι γνωστό ότι εκατοντάδες επαγγελματίες της Κρήτης, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενοικίασης αυτοκίνητων και άλλων οχημάτων για την τουριστική περίοδο, υποχρεούνται να καταβάλουν ολόκληρο το τέλος κυκλοφορίας για το τρέχον έτος, ενώ κάθε χρόνο προς το τέλος της τουριστικής σεζόν καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην εφορία προκειμένου να μην επιβαρύνονται με πρόσθετους φόρους και για περίοδο σχεδόν 6-7 μηνών που δε λειτουργούν την επιχείρηση τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ110/2014 προσωρινού χαραχτήρα, τους δινόταν η δυνατότητα να πληρώνουν αναλογικά το τέλος κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα που λειτουργούν την επιχείρησή τους και κατά συνέπεια κινούν τα οχήματα που είναι για τους ίδιους μέσο για την επιτέλεση της εργασίας τους και όχι για όλο το χρόνο.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για να ισχύσει και για την τρέχουσα περίοδο η ίδια ρύθμιση προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά οι μικροεπαγγελματίες του χώρου οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται την ίδια φορολόγηση όπως και πριν με 26% από το πρώτο ευρώ του τζίρου τους, την καταβολή φόρου επιτηδεύματος, "αλληλεγγύης", ΕΝΦΙΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News