default-image

Σαντορίνη και Κρήτη στην κορυφή παγκοσμίως

Ελλάδα
Σαντορίνη και Κρήτη στην κορυφή παγκοσμίως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών βρίσκονται τρία νησιά της Ελλάδας που φιγουράρουν στη λίστα με τα κορυφαία ειδυλλιακά στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του γνωστού TripAdvisor, ανάμεσά τους και η Κρήτη, που κατέχει την τρίτη θέση, με πρώτη τη Σαντορίνη.

Η Θήρα κατέχει μάλιστα την 4η θέση στην παγκόσμια σχετική κατάταξη για το 2015. Η καλύτερη τουριστική διαφήμιση για το νησί μας και βεβαίως την Ελλάδα μέσα από τον πιο γνωστό ταξιδιωτικό οργανισμό παγκοσμίως κάνει το γύρο του κόσμου με φωτογραφίες και προτάσεις για τους προορισμούς που κατάφεραν να διακριθούν.

Εξωτικά

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα νησί το οποίο φυσικά είναι εξωτικό και μάλλον αποτελεί ένα από τα πιο άπιαστα όνειρα για όλους εμάς, το μικροσκοπικό Προβιντενσιάλες της Καραϊβικής. Ο πιο ειδυλλιακός προορισμός επί γης βρίσκεται στα νησιά Τουρκς και Κάικος και το μεγάλο του πλεονέκτημα, εκτός βεβαίως από τις απίστευτης ομορφιάς τροπικές παραλίες, είναι ο τεράστιος κοραλλιογενής ύφαλος που το χαρακτηρίζει. Κρυστάλλινα νερά, κατάλευκη αμμουδιά από κοράλλια και βεβαίως ήλιος των τροπικών είναι τα συστατικά του άγνωστου αυτού, μακρινού, παραδείσου, που φέρει πλέον τον τίτλο του πιο όμορφου νησιού του κόσμου.

Η λίστα

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μάουι στη Χαβάη και ακολουθεί το Ροατάν στην Ονδούρα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας, που κατακτά όλο και περισσότερες προτιμήσεις παγκοσμίως χρόνο το χρόνο, η Σαντορίνη, ενώ την πεντάδα των νησιωτικών παραδείσων του πλανήτη συμπληρώνει στην πέμπτη θέση το εξωτικό και μοναδικό Κο Τάο στα νησιά Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης. Βρίσκεται στη μέση του κόλπου της Ταϊλάνδης, είναι το μικρότερο από τρία νησιά στο Αρχιπέλαγος του Σαμούι και αποτελεί ένα από τα καλύτερα, παγκοσμίως, μέρη για καταδύσεις λόγω του κοραλλιογενούς του υφάλου. Στην 6η θέση βρίσκεται το νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας, στην 7η το διάσημο Μπαλί της Ινδονησίας και ακολουθούν ο πάντα δημοφιλής Μαυρίκιος, τα εξωτικά και ονειρικά Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία και, τέλος, στη 10η θέση το Φερνάντο ντε Νορόνχα της Βραζιλίας.

Στην Ευρώπη

Η Κρήτη δε συναγωνίζεται τα εξωτικά νησιά του πλανήτη, που βεβαίως έχουν άλλη δυναμική και «κοινό» - άλλωστε ποιος από εμάς δεν έχει ονειρευτεί έναν τροπικό παράδεισο, όμως έχει κυρίαρχο ρόλο στις προτιμήσεις για την Ευρώπη. Μετά τη Σαντορίνη που κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών νησιών του Tripadvisor και τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, το νησί μας δεσπόζει στη τρίτη θέση και ακολουθείται από τη Ζάκυνθο, τη Φουερτεβεντούρα της Ισπανίας, τα νησιά Τζέρσεϊ στις ακτές της Νορμανδίας, στη Γαλλία, η Μαγιόρκα της Ισπανίας, το κοσμοπολίτικο Κάπρι της Ιταλίας, η Τενερίφη της Ισπανίας και η Κορσική της Γαλλίας.

Η σημασία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η λίστα του TripAdvisor βασίζεται στα σχόλια και την αξιολόγηση των ίδιων των τουριστών ανά τον κόσμο, όχι μόνο της φυσικής ομορφιάς κάθε τόπου αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων κ.λπ.

«Πάμε» Ρώμη την Πρωτομαγιά

Στο μεταξύ, η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago δημοσιοποίησε χθες έρευνα με τους δέκα κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, τη φετινή περίοδο επτά στους δέκα προορισμούς που προτιμούν οι Έλληνες για τις διακοπές τους την Πρωτομαγιά είναι ελληνικοί, ενώ πέρυσι ήταν μόλις τρεις στους δέκα.

Την πρώτη θέση -όπως και πέρυσι- στις προτιμήσεις τους καταλαμβάνει η Ρώμη και ακολουθούν το Ναύπλιο, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Υδρα, η Μονεμβασιά, οι Σπέτσες και το Ρέθυμνο.

Οι πληροφορίες από την Trivago είναι βασισμένες σε αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 20 Απριλίου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 30 Απριλίου και 4 Μαΐου. Σύμφωνα με στοιχεία της Τrivago, η οποία διατηρεί 49 διεθνείς πλατφόρμες, πάνω από 80 εκατ. χρήστες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της σε μηνιαία βάση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News