default-image

"Τρύπα" 400 εκατ. ευρώ αποκάλυψε ο Δ. Μάρδας

Οικονομία
"Τρύπα" 400 εκατ. ευρώ αποκάλυψε ο Δ. Μάρδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης αποκάλυψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των Δήμων, των Περιφερειών, των νοσοκομείων και 1.500 φορέων.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο Mega, από τα ταμεία του κράτους λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του Απριλίου, ανάμεσά τους η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.

«Έχω ένα πρόβλημα ημερών. Στις 24 Απριλίου και στις 27 Απριλίου. Δεν είναι μεγάλο το άνοιγμα. Για μεθαύριο το άνοιγμα είναι 170 εκατ. ευρώ. Θεωρώ ότι θα τα βρούμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι συνολικά για τον Απρίλιο λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους, μεταξύ των οποίων μισθοί και συντάξεις.

Ο κ. Μάρδας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με τη λήξη των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μαζέψει χρήματα, ωστόσο για τις επόμενες μέρες είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News