Ειδήσεις

"Αγκάθι" η ασφάλεια του "Ν. Καζαντζάκης" (video)

Αν και οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν να προειδοποιήσουν εγκαίρως για τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης του Aστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου στη διάρκεια της κρίσιμης τουριστικής περιόδου, ο χρόνος που μεσολάβησε από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του neakriti.gr, ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις και να φουντώσει την ανησυχία.

Οι φορείς του τουρισμού πρέπει να προετοιμαστούν για σκηνές απείρου κάλλους και πολύωρη ταλαιπωρία, όσων ξένων επισκεπτών πρέπει να περάσουν από το διαβατηριακό έλεγχο, προειδοποιούν εκ νέου οι συνδικαλιστές.

Ήδη οι παρενέργειες έχουν αρχίσει να φαίνονται, καθώς αντί για τους 85 αστυνομικούς που ενίσχυσαν το περασμένο καλοκαίρι το Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου, φέτος θα αποσπαστούν μόλις 35 και μάλιστα οι περισσότεροι θα πιάσουν δουλειά τον Ιούλιο.

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί στο μεταξύ κάποια λύση εκφράζει ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, ο οποίος ωστόσο παραδέχεται πως αν οι αριθμοί δεν αλλάξουν, η κατάσταση θα είναι τραγελαφική.

Εκτός από την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι τουρίστες που θα συνωστίζονται σε ατελείωτες ουρές μέχρι να περάσουν από έλεγχο, προκύπτει και γενικότερο ζήτημα ασφάλειας.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες στο αεροδρόμιο συνελήφθησαν πέντε παράνομοι μετανάστες. Πρόκειται για έναν υπήκοο Κογκό και τέσσερις Σύριοι οι οποίοι μάλιστα κατείχαν πλαστά ελληνικά διαβατήρια. Γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν δυο ακόμη Σύριοι οι οποίοι στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου επέδειξαν πλαστές ελληνικές ταυτότητες, υψηλής μάλιστα πιστότητας.

 

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια