default-image

Οι τηλεθεατές καταγράφουν το κυκλοφοριακό στο Ηράκλειο

Κρήτη
Οι τηλεθεατές καταγράφουν το κυκλοφοριακό στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πλέον γεγονός ότι η κατάσταση με την παράνομη στάθμευση έχει ξεφύγει εντελώς στην πόλη του Ηρακλείου. Μία απλή βόλτα στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες θα σας πείσει για το τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους οδηγούς που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους όπου απλά τους βολεύει.

Στο φωτογραφικό ρεπορτάζ που ακολουθεί θα διαπιστώσετε το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη που έχει μετατραπεί πλέον σε παράδεισο της παράνομης στάθμευσης.  

Η κατάσταση στη Χανιώπορτα σε ώρες αιχμής είναι κάτι παραπάνω από δραματική με τα αυτοκίνητα να "πνίγουν" στην κυριολεξία ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα ακόμα και στα πεζοδρόμια κάτω από την γέφυρα. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα πρόβλημα που μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας διογκώθηκε σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Εξαιρετικά άσχημη και η εικόνα στην Λεωφόρο Πλαστήρα με τα αυτοκίνητα να είναι διπλοπαρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο και μάλιστα εμποδίζοντας τους πεζούς να ανηφορίσουν προς τα Ενετικά Τείχη.

Σε συνδυασμό με τα έργα στη Λεωφόρο Πλαστήρα η κατάσταση είναι εκρηκτική με τους περίοικους να νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Οι πεζοί δεν μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να περπατήσουν ούτε καν πάνω στα πεζοδρόμια.

Παρόμοια η εικόνα που επικρατεί και στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το Πανάνειο όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες πολιτών που εστάλησαν στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα'' της "ΚΡΗΤΗ TV".

Το σίγουρο είναι σύμφωνα με τους πολίτες ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα στο θέμα της παράνομης στάθμευση που κάνει σε ορισμένα σημεία σχεδόν απαγορευτική την κίνηση των πεζών ενώ για τα άτομα με αναπηρία το πρόβλημα ''δικτατορικά'' εμποδίζει την κίνηση τους σε πεζοδρόμια του κέντρου αλλά και των συνοικιών της πόλης του Ηρακλείου.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_g2j054ca/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News