default-image

Σόιμπλε: "Διορία για λύση έως τα τέλη Ιουνίου"

Οικονομία
Σόιμπλε: "Διορία για λύση έως τα τέλη Ιουνίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως τα τέλη Ιουνίου δίνει "διορία" στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επισήμανε πως «το πρόγραμμα επεκτάθηκε δύο φορές. Η τελευταία επέκτασή διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου. Μία λύση θα πρέπει, λοιπόν να βρεθεί έως τις 30 Ιουνίου, εάν η Ελλάδα θέλει τα χρήματα».

Ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στη νέα ελληνική κυβέρνηση είπε με νόημα ότι «μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο», ενώ σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, όπως θέλουν σενάρια, που έχουν δημοσιευθεί στο γερμανικό Τύπο, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. «Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει» ξεκαθάρισε.

Επανέλαβε δε πως οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τη στάση της Αθήνας. «Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ώς τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι' αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα» διεμήνυσε, ενώ επισήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη -όπως και στην Ελλάδα- δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News