default-image

Δε θα πουν το νερό νεράκι φέτος στα Χανιά

Κρήτη
Δε θα πουν το νερό νεράκι φέτος στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νερά υπάρχουν, αλλά δε χρειάζεται σπατάλη και εφησυχασμός. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της σύσκεψης χθες το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται επάρκεια στα υδατικά αποθέματα για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Μπορεί το χειμώνα και στα Χανιά να υπήρχαν πολλές βροχές και προβλήματα, ωστόσο αυτό είχε και το καλό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, «οι βροχοπτώσεις του χειμώνα σε συνδυασμό με τη λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη μάς έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες νερού για το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο δε θα πρέπει να υπάρχει σπατάλη, καθώς δε γνωρίζουμε τι συνθήκες θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια».

Κατά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας αναλύθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τις ποσότητες των υδάτων στα Χανιά, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της διαχείρισης των νερών από το φράγμα Βαλσαμιώτη. Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις επιφανειακού αγωγού που τοποθετήθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης μέσω του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα να διοχετεύονται περίπου 400.000 κυβικά μέτρα νερού το μήνα σε περιοχές του κάμπου των Χανίων όπως η Αγιά, ο Αλικιακός, το Βαρύπετρο, ο Βατόλακκος και το Πατελάρι.

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και υπόγειου αγωγού μέσω του οποίου θα διοχετεύεται το νερό του φράγματος Βαλσαμιώτη. Παράλληλα, συζητήθηκε η ασφάλεια του φράγματος που, όπως τονίστηκε, παρακολουθείται συνεχώς και με σύγχρονα μέσα.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News