default-image

Καλά νέα για τους "χρεοκοπημένους" Δήμους της Κρήτης

Κρήτη
Καλά νέα για τους "χρεοκοπημένους" Δήμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκαν σήμερα οι δήμαρχοι των "χρεοκοπημένων" δήμων, που προσπαθούν να βρουν σανίδα σωτηρίας για την επιβίωση τους.

Τα μαντάτα είναι θετικά, καθώς με τον διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας του υπουργείου Κώστα Χατζηεργάτη και στελέχη της ίδιας υπηρεσίας, συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των "αναξιοπαθούντων" Δήμων και κατά τα φαινόμενα θα προχωρήσουν οι λύσεις που είχαν ήδη πέσει στο τραπέζι.

Στην περίπτωση του Δήμου Φαιστού, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το σενάριο του δανεισμού μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Με οικονομική "τρύπα" ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωσή του και με αυτό τον τρόπο θα καλυφτούν οι υποχρεώσεις τους προς τρίτους, όπως εργολάβους και προμηθευτές, αλλά και θα ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Για "βιώσιμη λύση" έκανε λόγο ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης.

Ωστόσο το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος, που πιέζει αδυσώπητα και καθώς πρέπει να "αντιμετωπιστεί" μια γραφειοκρατία που αναμένεται να "φάει" πολλές ημέρες. Οι προσπάθειες τώρα του κ. Αρμουτάκη προσανατολίζονται στην επιτάχυνση των διαδικασιών και για το λόγο αυτό είχε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News