Ειδήσεις

"Λαμόγια στο χακί" από τον Δ. Ελευθεράτο

Παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου με τον τίτλο "Λαμόγια στο χακί- Οικονομικά «θαύματα» και θύματα της Χούντας".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Τάσος Κωστόπουλος, δημοσιογράφος -συντακτική ομάδα "Ο Ιός"

-Νίκος Μανιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

-Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός.

Συντονίζει ο Κώστας Αρβανίτης διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 "Στο Κόκκινο".

Το νέο βιβλίο του Διονύση Ελευθεράτου, που σήμερα μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, "ξετινάζει" τους διαδεδομένους μέχρι τις μέρες μας μύθους για τις οικονομικές επιτυχίες της πολιτικής της επταετίας, αξιοποιώντας ένα εντυπωσιακό υλικό από πρωτογενείς πηγές της εποχής.

Το έργο αυτό, την αποκάλυψη δηλαδή των γιγάντιων μύθων που έπλεξε η προπαγάνδα της χούντας και αναπαράγονται μέχρι σήμερα για τον τομέα της οικονομίας (κυρίως) αλλά όχι μόνο, ανέλαβε με αξιοπρόσεκτη μεθοδικότητα ο Διονύσης Ελευθεράτος, με το βιβλίο του "Λαμόγια στο Χακί, Οικονομικά "θαύματα" και θύματα της χούντας", που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις "Τόπος".

Ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα της εποχής, σε απομνημονεύματα πρωταγωνιστών, αξιοποιώντας μεταπολιτευτικές επιστημονικές μελέτες και πηγές, ο συγγραφέας ανασυνθέτει με αδιάσειστα στοιχεία το αποκρουστικό πορτρέτο των συνταγματαρχών: Μια δράκα αδίστακτων σφετεριστών της εξουσίας, που δημιούργησαν ένα καθεστώς ευνοιοκρατίας και φαυλότητας, χαρίζοντας χρήμα σε φίλους και συγγενείς, υποκύπτοντας παράλληλα σε πιέσεις ξένων και μεγάλων συμφερόντων για την προώθηση ενός αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου. Κι όλα αυτά θυσιάζοντας το δημόσιο συμφέρον με κάθε τρόπο.

Σχόλια