default-image

Κοινό σχέδιο δράσης για τα προσφυγικά κύματα

Οικονομία
Κοινό σχέδιο δράσης για τα προσφυγικά κύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος προσανατολίζονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα υπό την εποπτεία της ΕΕ, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Ο υπουργός τόνισε, ότι στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και εφαρμογής ενός τριμερούς σχεδίου δράσης -όπως κατέληξε το έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο- θα υπάρξουν συναντήσεις του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους υπουργούς των τριών χωρών.

Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος ξεκινά από την Ισπανία την περιοδεία του, θα ακολουθήσει η Ιταλία ώστε στο τέλος της εβδομάδας ο Επίτροπος να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο επίτροπος από την πλευρά του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κρίση θα λάβει επικίνδυνες διαστάσεις τους επόμενους μήνες. 

Δύο άνδρες ωστόσο, μεταξύ των επιζώντων από το ναυάγιο στον Κόλπο της Σικελίας συνέλαβαν οι ιταλικές Αρχές, θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για την τραγωδία: Πρόκειται για έναν Τυνήσιο που θεωρείται ο καπετάνιος του σκάφους και έναν Σύριο, που εκτελούσε χρέη «υποπλοίαρχου» σύμφωνα με το in.gr.

Σε βάρος των δύο, που βρίσκονται στην Κατάνια, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την οικεία εισαγγελία. Το κατηγορητήριο συμπληρώνουν η συνέργεια σε διακίνηση προσώπων και το ναυάγιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News