default-image

Με τεσσάρα η Βέροια… αγκάλιασε την παραμονή

Ποδόσφαιρο
Με τεσσάρα η Βέροια… αγκάλιασε την παραμονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγκαλιά με την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα είναι η Βέροια μετά την εντυπωσιακή νίκη της με 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Μπεν (δύο γκολ) αλλά και τον Ντουμίτρου (1) και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Αρκάδες. Για την ομάδα του Βεργέτη το ματς έδειξε να τελειώνει 32' όταν ο Θεοδωρόπουλος έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε.

Έτσι, η Βέροια έπιασε τους 40 βαθμούς και πλέον αγγίζει την παραμονής της στην Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας βλέπει τις ελπίδες του για να μπει στα πλέι-οφ με μπόνους βαθμό να σβήνουν.

Εξαιρετικός ρυθμός στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Τόσο η Βέροια, όσο και Αστέρας έψαξαν από το ξεκίνημα ένα γκολ, που θα τους έβαζε σε θέση ισχύος. Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που το άγγιξαν στο 9' -με τον Μάσα να σημαδεύει τον Καντιμοίρη από το ένα μέτρο- αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που το πέτυχαν. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ντουμίτρου και αυτός νίκησε τον Θεοδωρόπουλο γράφοντας το 1-0. Η μπάλα συνέχιζε να πηγαίνει πάνω-κάτω, ωστόσο, η ομάδα του Γαϊτάνου έδειχνε ελαφρώς πιο επικίνδυνη.

Σταδιακά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, όμως η Βέροια ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση. Έχοντας σαφή προτεραιότητα την διαφύλαξη του «μηδέν», η «βασίλισσα του Βορρά» προσπαθούσε έχοντας την μπάλα στα πόδια της να δημιουργήσει φάσεις. Τελικά αυτό έγινε έπειτα από αντεπίθεση. Ο Μπεν βγήκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα. Ο επιθετικός της Βέροιας δεν αστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 36' και κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έδειχναν πως καθάρισαν το παιχνίδι. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Αστέρα να μην μπορεί να αντιδράσει και να γλιτώνει σε αρκετές φάσεις από το 3-0.

Αυτό που άφησε στην… άκρη, πέτυχε η Βέροια στο δεύτερο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι έμειναν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και δεν επέστρεψαν στους αμυντικούς του Κοσίτσκι να πάρουν ανάσα. Έπειτα από ωραία ανάπτυξη στο 56' ο Πέρεζ μετέτρεψε σε ασίστ την μπαλιά του Μπεν και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι παίκτες του Γαϊτάνου ήταν on fire και ο μεσοεπιθετικός από τις Κομόρες πήρε την σκυτάλη. Το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση στο 65' ξεγέλασε τον Κοσίτσκι, που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για τέταρτη φορά.

Τα τελευταία λεπτά είχαν ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είχε «καθαρίσει» και οι δύο ομάδες σκέφτονταν τις επόμενες υποχρεώσεις τους. Ο ρυθμός έπεσε δραματικά στο φινάλε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κάνει «κοιλιά» και να μην υπάρξουν άλλες ιδιαίτερα καλές στιγμές.

Βέροια (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Νέτο, Μαραγκός, Βέρτζος, Καλί, Βεργώνης, Μπαλάφας (83' Μπατιόν), Καλτσάς, Ντουμίτρου (80' Κάμπορα), Γεωργιάδης (46' Καμπαγιέρο).

Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο (34' Κοσίσκι), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (75' Τσοκάνης), Γιαννιώτας, Πάρα (58' Μπαντιμπαγκά).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News