default-image

Αιθίοπες οι χριστιανοί που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη

Κόσμος
Αιθίοπες οι χριστιανοί που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες της Αιθιοπίας ήταν οι τριάντα χριστιανοί που παρουσιάζονται να πυροβολούνται και να αποκεφαλίζονται στη Λιβύη σε βίντεο που φέρεται να μαγνητοσκόπησε το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η Αντίς Αμπέμπα.

«Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει λυπηθεί βαθύτατα για την βάρβαρη ενέργεια που έγινε σε βάρος των αθώων πολιτών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Αξιωματούχοι εργάζονται για την αναγνώριση των θυμάτων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Αιθιοπία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων.

Το τριήμερο πένθος θα τηρηθεί από την Τρίτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Επικοινωνιών Ρέντουαν Χουσέιν.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημοσιοποίησε την Κυριακή ένα βίντεο στο οποίο απειλεί τους χριστιανούς και παρουσιάζεται η εκτέλεση από τζιχαντιστές στην Λιβύη τουλάχιστον τριάντα ανδρών, τους οποίους η οργάνωση παρουσιάζει ως χριστιανούς της Αιθιοπίας.

Πολλοί Αιθίοπες εγκαταλείπουν την χώρα τους, την δεύτερη σε πληθυσμό στην Αφρική με περισσότερους από 90 εκατομμύρια κατοίκους, με την ελπίδα να βρουν εργασία.

Πολλοί πηγαίνουν στην Λιβύη, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, και σε άλλες χώρες στην βόρεια Αφρική για να βρουν δουλειά, αλλά και για να επιβιβαστούν σε αυτοσχέδια σκάφη και να προσπαθήσουν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News