default-image

Νέα αστυνομική υπηρεσία για τις διαδηλώσεις

Ελλάδα
Νέα αστυνομική υπηρεσία για τις διαδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία νέα υπηρεσία θα δημιουργηθεί στην αστυνομία, η οποία θα επιτηρεί πια τις διαδηλώσεις, μία είδηση που βγήκε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού,  Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Το όνομα της υπηρεσίας θα είναι Ομάδα Διαμεσολάβησης, ο εξοπλισμός της θα είναι ράβδος, πηλίκιο, όχι κράνος, όπλο, εμφανή διακριτικά, αλεξίσφαιρο και ασύρματο.  

Η πρόταση για τη νέα υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί ως προπομπός των ΜΑΤ, περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας το οποίο παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός στον πρωθυπουργός, μαζί με τα αιτήματα του υπουργείου, σε φάκελο 40 σελίδων.

Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η υπηρεσία αυτή θα είναι μια ομάδα επιτήρησης -διαμεσολάβησης διαδηλώσεων, η οποία θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις και μόνο σε περίπτωση που τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή θα επεμβαίνουν τα ΜΑΤ.

Οι υπηρετούντες στη συγκεκριμένη ομάδα θα φέρουν αστυνομική ράβδο, πηλίκιο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο, ορατά διακριτικά και θα φορούν μπλε στολή και όχι χακί όπως τα ΜΑΤ.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συγχώνευση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης θα έχει άμεσα συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια και Γιώργο Φλωρίδη με τους οποίους θέλει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του νόμου Παρασκευόπουλου για τις φυλακές, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφρασαν φόβους για νέο κύμα καταλήψεων, επειδή οι πληροφορίες που φθάνουν στο υπουργείο αναφέρουν ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος -κυρίως- δεν είναι ικανοποιημένος από τις διατάξεις όπως διατυπώνονται, καθώς και ότι ο Σάββας Ξηρός συγκεκριμένα πιθανόν να μην δεχθεί τον κατ΄ οίκον περιορισμό αφού σύμφωνα με το νόμο δεν υπάρχει αποφυλάκιση.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτής της πιθανότητας θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες για το άσυλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News