Ειδήσεις

Αρκαλοχώρι: Ξεκινάει η κατασκευή του νέου δημοτικού σταδίου

Εγκαταστάθηκε την Πέμπτη 16 Απριλίου ο εργολάβος του έργου και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του Νέου Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για ένα νέο μεγάλο έργο υποδομής, τη σύμβαση του οποίου υπέγραψε από τις 4/9/2014 ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.200.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, πρόκειται να παραδοθεί γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς και στίβος. Επιπλέον, πρόκειται να κατασκευαστεί κτίριο ισογείου από οπλισμένο σκυρόδεμα χρήσης γραφείου διοίκησης, ιατρείου, αποδυτηρίων ομάδας έδρας, φιλοξενουμένων και διαιτητών, τουαλετών κοινού και χώρος λεβητοστασίου. Τέλος, στον όροφο θα κατασκευαστούν κερκίδες από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Με την κατασκευή του Νέου Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου, που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα παραδοθεί στη νεολαία και τους πολίτες του δήμου Μινώα Πεδιάδας ένας σύγχρονος χώρος άθλησης υψηλών προδιαγραφών.

Η δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας «ενισχύει με νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που προσφέρουν υγιείς διεξόδους στους νέους μας, ενισχύοντας και προωθώντας την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό», αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.

Σχόλια