Ειδήσεις

ΗΠΑ: Προειδοποιούν την Αθήνα για αποφυλακίσεις "τρομοκρατών"

"Μη φιλική πράξη" θα θεωρήσουν οι ΗΠΑ το νομοσχέδιο που "φωτογραφίζει" την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Αυτό ξεκαθάρισε δίχως περιστροφές ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό.

Ο κ. Πιρς εξέφρασε τον φόβο των ΗΠΑ πως αυτή η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση και άλλων τρομοκρατών και κακοποιών.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «Αν επιμείνει η Αθήνα στο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα το θεωρήσει "μη φιλική πράξη"».

«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα» είπε ο Αμερικανός πρέσβης και συνέχισε τονίζοντας ότι «Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους».

«Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων» κατέληξε ο Ντέιβιντ Πιρς.

Αποκάλυψε, τέλος, πως για αυτό το ζήτημα η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει προβεί σε διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τις 2 Απριλίου, ενώ, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια