default-image

Στη βουλή το θέμα του αεροδρομίου από το Λ.Αυγενάκη

Απόψεις
Στη βουλή το θέμα του αεροδρομίου από το Λ.Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζητείται το απόγευμα στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Λ. Αυγενάκη για τις μεγάλες ελλείψεις του αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στην Αθήνα αύριο για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών,  Γιώργο Σταθάκη.

Ήδη ο Γ.Σταθάκης μιλά για την εκκίνηση μιας νέας μελέτης εντός του 2015, με σκοπό την επίσπευση των απαιτούμενων έργων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.  Όπως ανέφερε, τα έργα στο ΒΟΑΚ, δεν δέχονται άλλες καθυστερήσεις.

Για το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης είπε πως θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις αναβάθμισης του, τουλάχιστον σε κτιριακές υποδομές και για το Καστέλι  πως ο διαγωνισμός ακυρώθηκε για προφανείς λόγους, αφού το αρμόδιο υπουργείο έκρινε, πως δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να συνεχιστεί.

Παρ' όλα αυτά, τόνισε πως οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές δεν έχουν σταματήσει.

Αναφορικά με τους οικονομικούς πόρους για τα παραπάνω ο Γιώργος Σταθάκης διευκρίνισε πως στηρίζεται στο νέο ΕΣΠΑ, σε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και στο πακέτο Γιούνγκερ .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News