Ειδήσεις

Ξεκινάνε τα σεμινάρια Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Κισσάμου

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 ξεκινάει - και επίσημα - η λειτουργία του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου, με τα πρώτα επιμορφωτικά σεμινάρια να αφορούν τις θεματικές ενότητες "Ρωσικά για τον Τουρισμό" (2 τμήματα - 40 εκπαιδευόμενοι) και "Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής" (1 τμήμα - 16 εκπαιδευόμενοι).

Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα σεμινάρια για τη "Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών" (20 επιμορφούμενοι) ενώ το Σάββατο 25 Απριλίου θα ξεκινήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα "Αγγλικά για τον Τουρισμό" (20 εκπαιδευόμενοι).

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει σταδιακή ενεργοποίηση και άλλων τμημάτων ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων που θα παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου ανέρχεται σε 350 άτομα περίπου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη «τα παρεχόμενα επιμορφωτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους - ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, νέους, φοιτητές κ.λπ. - και θα προσφέρονται δωρεάν με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για γνώση και ενεργό συμμετοχή», προσθέτοντας πως «με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα δοθούν στους εκπαιδευόμενους βεβαιώσεις παρακολούθησης».

«Η σημερινή πραγματικότητα και αναγκαιότητα, οι σημερινές μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες για δυνατότητα ίσων ευκαιριών και πρόσβασης στην πληροφορία, τη γνώση την μάθηση επιβάλλει τέτοιες δράσεις, όπως αυτές που υλοποιεί η δημοτική Αρχή της Κισσάμου που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της Διά Βίου Εκπαίδευσης», υπογραμμίζει ο κ. Σταθάκης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κισσάμου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων "Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας" ΑΠ7 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια