default-image

Αναβολή δίκης οδηγού που πήρε σβάρνα τα πάντα με το Ι.Χ. του

Κρήτη
Αναβολή δίκης οδηγού που πήρε σβάρνα τα πάντα με το Ι.Χ. του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή για μεθαύριο πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του οδηγού που τα ξημερώματα της Κυριακής πήρε σβάρνα ό,τι έβρισκε μπροστά του στη λεωφόρο Κνωσού για να ντεραπάρει τελικά στην αυλή κινέζικου καταστήματος.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του Μενέλαο Ξυλούρη, ο κατηγορούμενος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του αυτοκινήτου, που, όπως υποστηρίζει, ήταν η αιτία για το τροχαίο, ενώ όπως είπε δεν έχει ξανααπασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και ήδη έχει πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του Ι.Χ. οχήματος, που κινούνταν χθες τα ξημερώματα στη λεωφόρο Κνωσού στο ρεύμα προς Βενιζέλειο, αφότου πήρε σβάρνα ένα δέντρο, ένα παγκάκι και ό,τι άλλο βρέθηκε μπροστά στην ξέφρενη πορεία που ακολούθησε, ντεραπάρισε, ανετράπη και κατέληξε στην αυλή κινέζικου καταστήματος, δίπλα στο κατάστημα του Σαβοϊδάκη, που βρίσκεται στην περιοχή.

Το όχημα χτύπησε και τα σίδερα της τέντας του μαγαζιού των αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να τη ρίξει κάτω, ενώ φθορές από την πτώση της προκλήθηκαν και στην τζαμαρία.

Ο περίπου 50 ετών οδηγός, πάρα τη σφοδρή σύγκρουση και το αναποδογύρισμα του αυτοκινήτου, βγήκε από αυτό σώος και αβλαβής. Αμέσως μετά το τροχαίο, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία Ηρακλείου, που επιλήφθηκε του περιστατικού, πάνω στην παραζάλη του εγκατέλειψε το σημείο και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στον τόπο του τροχαίου, που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο και αφού είδαν πως ο οδηγός του το είχε εγκαταλείψει, άρχισαν να αναζητούν τον κάτοχο του αναποδογυρισμένου αυτοκινήτου από τον αριθμό της πινακίδας του.

Όμως τελικά, πριν τον εντοπίσει η Αστυνομία λίγες ώρες αργότερα, αυτοβούλως ο κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου εμφανίστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Όμως όχι για να δώσει κατάθεση για το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημά του, αλλά... για να δηλώσει την κλοπή του αυτοκινήτου του στην Ασφάλεια.

Τα όσα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, που άρχισαν να ξετυλίγουν προσεκτικά το κουβάρι της τραγελαφικής υπόθεσης. Με τη βοήθεια και των αυτοπτών μαρτύρων διαπίστωσαν πως το άτομο που είχαν μπροστά τους και υποστήριζε πως έπεσε θύμα κλοπής ήταν το ίδιο με αυτό που οδηγούσε το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο νωρίτερα στη λεωφόρο Κνωσού. Αφού κατέληξαν με βεβαιότητα πως τους έλεγε ψέματα για να μην υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, τον συνέλαβαν και κατέληξε στα κρατητήρια για ψευδορκία.

Όπως δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" κάτοικος της περιοχής, το όχημα πριν αναποδογυρίσει σηκώθηκε στον αέρα και κατά την πτώση στην αυλή του κινέζικου καταστήματος έκανε πολύ θόρυβο, που σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς χθες τα ξημερώματα, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς το σημείο είναι πολυσύχναστο. Όπως συμπληρώνουν, τη νύχτα επί της λεωφόρου Κνωσού πολλοί είναι οι οδηγοί που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών συχνά να τρακάρουν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, ο εν λόγω οδηγός δεν ήταν καθ' όλα νόμιμος, καθώς δε διέθετε ασφάλεια αυτοκινήτου.

Την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η Τροχαία Ηρακλείου.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News