Ειδήσεις

Τραγωδία στη Ρόδο με μετανάστες να πνίγονται

Η Ελλάδα έχει τη δική της Λαμπεντούζα... Για τρεις τουλάχιστον νεκρούς (πνιγμένους) μετανάστες κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης της Ρόδου, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον 90 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία του Ζέφυρου στη Ρόδο.

Οι μετανάστες, που βρίσκονταν σε δουλεμπορικό σκάφος, προσπαθούσαν κολυμπώντας να βγουν στην παραλία του νησιού. Όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός "Στο Κόκκινο", το πλοιάριο που επέβαιναν συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 3 νεκροί ανάμεσά τους ένα παιδί 4 ετών, ενώ στο νοσοκομείο της Ρόδου έχουν μεταφερθεί συνολικά 23 άτομα που έχουν τραυματιστεί στο ναυάγιο και οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από την επιχείρηση έχουν ήδη διασωθεί 80 άτομα.

Δεκάδες είναι οι τουρίστες και οι κάτοικοι που παρακολουθούν άναυδοι το γεγονός.

Το Λιμενικό έδωσε μάχη να βγάλει τους μετανάστες στη στεριά, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν πολλές μανάδες και παιδιά.

Και νέο SOS

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ένα πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 300 μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

«Ο ΔΟΜ στη Ρώμη μόλις έλαβε μια έκκληση για βοήθεια από ένα πλοίο που βρίσκεται στα διεθνή ύδατα. Υπάρχουν τρία πλοία. Ο άνθρωπος που έκανε την έκκληση δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο του, το οποίο βυθίζεται», πρόσθεσε ο διεθνής οργανισμός.

Σχόλια