default-image

Ζητά την ίδρυση Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης στη Μεσαρά

Κρήτη
Ζητά την ίδρυση Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρόταση ίδρυσης και λειτουργίας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσαρά, όπως επισημαίνεται σε επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς "Η Φαιστός", αναφέρεται ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «όλο το προηγούμενο διάστημα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τις καταργήσεις των Γραφείων Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα σχέδια που υλοποιήθηκαν από τους προκατόχους σας, στο υπουργείο Παιδείας.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο νομού κατάργηση όλων των Γραφείων Εκπαίδευσης και διατήρηση μονάχα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο. Μια εξέλιξη που αποδεικνύει την προχειρότητα του σχεδιασμού της διοικητικής αναδιάρθρωσης, αφού η λειτουργία μίας και μοναδικής Δ/νσης συνεχίζει να προκαλεί - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εργαζόμενους στη Δ/νση Ηρακλείου - προβλήματα γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας. Για παράδειγμα στο νομό Ηρακλείου, με σχεδόν 3.000 εκπαιδευτικούς και εκατοντάδες σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (με αρκετά ολιγοθέσια σε ορεινά χωριά), πώς μπορεί να εξυπηρετεί τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μία μονάχα Δ/νση Εκπαίδευσης;».

Υπογραμμίζεται επιπλέον «ότι οφείλει το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων να κοιτάξει εκ νέου με την πλέον σοβαρότητα το θέμα και να συμπεριλάβει στο νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση τη δημιουργία και λειτουργία σε κάθε μεγάλο νομό (όπως άλλωστε έγινε στην Αττική και σε άλλους νομούς), ανάλογα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και τη χωροταξία των σχολείων, δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, στο νομό Ηρακλείου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί και δεύτερη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, λόγω της μεγάλης διασποράς των σχολικών μονάδων και των ιδιαίτερων συνθηκών».

Τέλος αναφέρεται το αίτημα των μελών του Συλλόγου για να ιδρυθεί στη Μεσαρά δεύτερη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης. Η κατάργηση του 4ου Γραφείου στις Μοίρες προκάλεσε αναστάτωση στις εργασιακές μας σχέσεις και γενικότερα στις ζωές των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Μεσαρά, μιας και αναγκάζονται να μετακινούνται στο Ηράκλειο - μιλάμε για αποστάσεις και άνω των 100 χλμ. με κάκιστο οδικό δίκτυο - για ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσιακές τους μεταβολές και ανάγκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News