default-image

Μοναδική δράση ανάδειξης του "Ντρυγιά του Μανταλένη"

Κρήτη
Μοναδική δράση ανάδειξης του "Ντρυγιά του Μανταλένη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κορφών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, 2ου και το 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών, συμμετείχε στην καμπάνια Let's Do it Greece - Let's Do it Heraklion την Κυριακή 19 Απριλίου 2015.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα με τα σχολεία συμμετείχαν στη δράση για την ανάδειξη του Δρυ ή Ντρυγιά του Μανταλένη. Πρόκειται για έναν αιωνόβιο δρυ που βρίσκεται στις Κορφές του δήμου Μαλεβιζίου, με ιδιαίτερη αισθητική, βοτανική και ιστορική σημασία που έχει κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Κάτω από τα κλαδιά του λάμβαναν χώρα συμβούλια οπλαρχηγών των κρητικών επαναστάσεων κατά των Τούρκων.

Το ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Κορφών. Από εκεί ξεκίνησαν όλοι (τα μέλη του Πολιτιστικού, της Τοπικής Κοινότητας, κάτοικοι των Κορφών, οι γονείς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, 2ου και το 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών) με τα ανάλογα εφόδια για την καθαριότητα! Ακολουθώντας το μονοπάτι, έφτασαν στο Δρυ ή Ντρυγιά του Μανταλένη, σε αυτό το υπέροχο, αλλά άγνωστο στους περισσότερους μνημείου της φύσης.

Στο σημείο αυτό, αφού καθάρισαν την ευρύτερη περιοχή, τοποθέτησαν πληροφοριακή πινακίδα. Έπειτα, κάθισαν κάτω από τα πελώρια κλαδιά του και γευματίσαμε!

Όπως σημειώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών, τα δεκάδες παιδιά αγκάλιασαν το Δρυ και έστειλαν μήνυμα προστασίας του συγκεκριμένου δέντρου, αλλά και του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα!

Μάλιστα ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του ευχαριστεί «πάρα πολύ όσους παραβρέθηκαν» και προσκαλεί «όσους θέλουν, να θαυμάσουν και να δουν το Δρυ από κοντά. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στις Κορφές Μαλεβιζίου!», αναφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News