Ειδήσεις

Οι μελέτες για αεροδρόμιο και ΒΟΑΚ δεν έχουν καν ανατεθεί!

Ώρα μηδέν για τα έργα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς οι σχετικές μελέτες, όχι απλώς πελαγοδρομούν, αλλά δεν έχουν... καν ανατεθεί.

Όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη, η μελέτη σκοπιμότητας για το ΒΟΑΚ που έπρεπε να παραδοθεί τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το αίτημα για χρηματοδότηση, ουδέποτε ανατέθηκε!

Το ίδιο ισχύει και για τις μελέτες που θα έπρεπε να έχουν γίνει από τα συναρμόδια υπουργεία για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Ηρακλείου που θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της επιπλέον επιβατικής κίνησης που αναμένεται για φέτος.

Και τα δύο έργα είχαν αναγγελθεί από τον πρώην υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη για το λόγο αυτό, όταν και υποτίθεται ότι θα είχαν ανατεθεί και οι σχετικές μελέτες! Ωστόσο, μισό χρόνο μετά και οι μελέτες δεν ανατέθηκαν καν από το υπουργείο του κ. Χρυσοχοΐδη και ούτε βεβαίως και από τη διάδοχο κατάσταση του κ. Σταθάκη!

Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι καμία μελέτη πέραν αυτών που έκαναν η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει και γενικώς δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από το αρμόδιο υπουργείο!

Γι' αυτό και θα θέσουν τους αρμόδιους παράγοντες των υπουργείων προ των ευθυνών τους προκειμένου να υπάρξουν άμεσες αποφάσεις, για δύο έργα τα οποία θεωρούνται απολύτως απαραίτητα για την Κρήτη.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια