Ειδήσεις

Ο Αντώνης Βγόντζας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Η υπόθεση ξεκίνησε με μια εκκωφαντική δημοσιότητα. Σήμερα πολύ λίγοι δείχνουν διάθεση να την παρακολουθήσουν στη φάση της κύριας δίκης. Αυτό αποδεικνύεται από τα μετρημένα δημοσιεύματα. Δεν αποκλείονται, φυσικά, να υπάρξουν εξάρσεις με ό,τι συνδέεται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», αναφέρει ο έγκριτος νομικός Αντώνης Βγόντζας, και συνεχίζει:

«Και, όμως! Πρόκειται για ιστορική δίκη! Όσο και εκείνη της εκδίκασης και καταδίκης των πρωταιτίων της απριλιανής χούντας. Έχουν μια περίεργη αντιστοιχία. Η πρώτη έλαβε χώρα στην έναρξη του μεγάλου κύκλου της Μεταπολίτευσης. Η δεύτερη συμπίπτει με το τέλος αυτού του κύκλου. Η πρώτη αφορούσε την κατηγορία και, τελικώς, καταδίκη των πρωταγωνιστών της δικτατορίας που μας στέρησαν τις ελευθερίες μας. Η δεύτερη αφορά στις κατηγορίες για την υπονόμευση των μεγάλων κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης.

Η δίκη πρέπει να διεξαχθεί υποδειγματικά. Με όλες τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Μεγάλη ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των δικαστών. Αλλά και των ΜΜΕ. Η ευθύνη διατήρησης της εικόνας της δίκης τους ανήκει».

Ο κ. Βγόντζας μίλησε για το θέμα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Σχόλια