default-image

Με στόχο το 2-1 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ

Μπάσκετ
Με στόχο το 2-1 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού… Καμία ομάδα δεν έχει προκριθεί σε Final Four έχοντας χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Και ο Παναθηναϊκός μοιάζει με πολύ δύσκολο να γίνει η πρώτη, αν κρίνουμε από την εικόνα των δύο αγώνων της Μόσχας. Εκεί που έχασε με συνολική διαφορά 47 πόντων και με την ΤΣΣΚΑ να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς.

Όλα είναι εναντίον του αλλά ο Παναθηναϊκός καλείται να παλέψει στο μέτρο των δυνάμεών του και αν πέσει, αυτό να μη συμβεί αμαχητί. Μετά από δύο χαμένα με σχεδόν κάτω τα χέρια παιχνίδια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ) οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν μια νέα προσπάθεια.

Κίνητρα, άλλωστε, υπάρχουν. Όχι τόσο το κυνήγι ενός… θαύματος, αλλά η τιμή του συλλόγου και η βαριά ευρωπαϊκή του κληρονομιά, καθώς και ο κόσμος που παρά την απογοήτευσή του θα δώσει δυναμικό «παρών» στο ΟΑΚΑ. Κι αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αντλήσει αισιοδοξία από τις εμφανίσεις του, μπορεί να ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν και την αντίστοιχη περσινή σειρά, όταν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 την ΤΣΣΚΑ και να φτάσει σε «τελικό» στη Μόσχα.

Τα προβλήματα, πάντως, δεν αφήνουν τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ανασάνει. Πιθανότατα και πάλι εκτός μάχης θα είναι ο Έι Τζέι Σλότερ που δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη την περασμένη Δευτέρα και χθες έκανε μόνο ένα κομμάτι της προπόνησης. Στο μεταξύ, επανέρχεται από θλάση στο γαστροκνήμιο ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν σε αντίθεση με τα ματς της Ρωσίας θα είναι στη δωδεκάδα ο Γκάνι Λαουάλ.

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ δεν έρχεται χαλαρή στην Αθήνα. Με οδηγό προς αποφυγή ό,τι συνέβη πέρσι, θέλει να τελειώσει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν θα της λείψει ξανά ο Βιτάλι Φριτζόν. Το θετικό για τον Δημήτρη Ιτούδη είναι πως δεν αντιμετωπίζει άλλους αγωνιστικούς πονοκεφάλους, ενώ οι παίκτες του είναι και ξεκούραστοι, μιας και δεν μεσολάβησαν υποχρεώσεις στη VTB League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News