default-image

Ο δραπέτης της Αγιάς σε… ΚΕΠ!

Ελλάδα
Ο δραπέτης της Αγιάς σε… ΚΕΠ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 58χρονος ισοβίτης Σπύρος Καββαδίας είχε αποδράσει στις 3 Σεπτεμβρίου από τις αγροτικές φυλακές Χανίων όπου κρατούνταν. Είχε ζητήσει και έλαβε ολιγοήμερη άδεια χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Ο Καββαδίας θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς έχει καταδικαστεί για το φόνο δύο γυναικών και έχει καταγγελθεί από φίλο του πως επιχείρησε να τον σκοτώσει.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 8 μήνες τον καταζητούσαν παντού, είχε το θράσος να ζητήσει... εξυπηρέτηση από ΚΕΠ στο κέντρο της Αθήνας. Την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου εμφανίστηκε σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην πρωτεύουσα, όπου έκανε αίτηση προκειμένου να παραλάβει πιστοποιητικό γέννησής του από την Κέρκυρα. Γι' αυτό και προσκόμισε δελτίο ταυτότητας που ανέγραφε τα πραγματικά του στοιχεία. Ο Καββαδίας δεν άφησε διεύθυνση κατοικίας, αλλά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο προκειμένου να τον ειδοποιήσουν να παραλάβει το πιστοποιητικό.

Καθώς η εκπομπή "Φως στο Τούνελ" έχει αφιερώσει πολλές ώρες ασχολούμενη με τον Καββαδία, τις πράξεις του και τις συνέπειές τους, η εμφάνισή του στο ΚΕΠ ενεργοποίησε κάποιους. Ενημέρωσαν για το συμβάν την Αγγελική Νικολούλη. Ακολούθησε ενημέρωση των Αρχών, που κατάφεραν να τον συλλάβουν προχθές το μεσημέρι 18 Απριλίου σε ένα σπίτι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Αγορακρίτου. Ο Καββαδίας δεν προέβαλε αντίσταση, καθώς κατάλαβε ότι "δεν τον έπαιρνε πια"...

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δις ισόβια για ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει στην Ελβετία και τη Θεσσαλονίκη. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν γυναίκες με τις οποίες ζούσε μαζί. Με τη δεύτερη, μάλιστα, την Τάνια Χαριτοπούλου, είχε αποκτήσει και ένα κοριτσάκι. Μέχρι την τελευταία ώρα ο Καββαδίας υποστήριζε πως η άτυχη Τάνια είχε φύγει με άλλον άνδρα, όμως η δημοσιογραφική έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη αποκάλυψε άλλα...

Η δημοσιογράφος είχε βρει στην μπανιέρα του μισθωμένου σπιτιού που ζούσε ο δραπέτης με τη σύντροφό του και την κορούλα τους ίχνη αίματος. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκουριά, όταν όμως η "σκουριά" αναλύθηκε εργαστηριακά προέκυψε ότι αυτή περιείχε το DND της Τάνιας Χαριτοπούλου, που ήταν για εβδομάδες αγνοούμενη. Τα ευρήματα, σε συνδυασμό με τη μαρτυρία της 3χρονης τότε κόρης του Βάσως, που ήταν μπροστά στο φονικό τον Αύγουστο του 1998, δρομολόγησαν τις εξελίξεις.

Ο Σπύρος Καββαδίας έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που καταδικάστηκε χωρίς ομολογία και χωρίς πτώμα...

Φίλος του Καββαδία, που εμφανίστηκε στο "Φως στο Τούνελ" μετά από δολοφονική επίθεση του ισοβίτη εναντίον του, υποστήριξε πως ο τότε δραπέτης είχε μένος εναντίον της δημοσιογράφου. Και πως, όπως του είχε πει, το όνειρό του ήταν όταν βγει από τη φυλακή να τη σκοτώσει. Στον ίδιο είχε εκμυστηρευτεί επίσης ότι το πτώμα της άτυχης Χαριτοπούλου, που δε βρέθηκε ποτέ, το είχε πετάξει στα σκουπίδια.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News