default-image

Ηράκλειο: Επιχείρηση "καθαριότητα" στο βυθό του λιμανιού

Κρήτη
Ηράκλειο: Επιχείρηση "καθαριότητα" στο βυθό του λιμανιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της εθελοντικής καμπάνιας "Let's do it Greece".

«Κάθε μέρα πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον» ήταν το μήνυμα που έστειλαν και οι εθελοντές από το Ηράκλειο που συμμετείχαν σε δράσεις προστασίας και ανάδειξης περιβάλλοντος στο πλαίσιο του "Let's do it".

Στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου oι εθελοντές προχώρησαν στη φύτευση φυτών, αλλάζοντας ριζικά την όψη της πύλης εισόδου απ' όπου διέρχονται χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, ενώ, πέρα από τον καθαρισμό παραλιών και πάρκων, έγινε καθαρισμός και του βυθού του λιμανιού του Ηρακλείου.

Μάλιστα ο βυθός του λιμανιού έκρυβε πολλά σκουπίδια, με τους δύτες να ανασύρουν από λάστιχα και άγκυρες, μέχρι και ένα μικρό ποδήλατο, ενώ επιστρατεύτηκε και γερανός.

Και στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου, δεκάδες εθελοντές αναβάθμισαν αισθητικά και περιβαλλοντικά αρκετά κεντρικά σημεία, φυτεύοντας διάφορα φυτά - 500 στον αριθμό - όπως τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, γεράνια και άλλα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν από δύο εταιρείες.

Μέσα από τη συνεργασία που αποπνέει η όλη προσπάθεια, αρμόδιοι στοχεύουν στην ενεργοποίηση πολιτών και φορέων ώστε να λειτουργήσουν αρμονικά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Το σημερινό καθαρισμό σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου συντόνισε η εθελοντική ομάδα Minoistas σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Europe Direct.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News