default-image

Έρχονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές σε Δήμους

Οικονομία
Έρχονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για οφειλές σε Δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα βρεθούν από τον ερχόμενο Ιούνιο χιλιάδες δημότες σε όλη την Κρήτη λόγω αδυναμίας στην πληρωμή δημοτικών τελών, κλήσεων και άλλων οφειλών προς τους Δήμους.

Και μπορεί οι ρυθμίσεις για την… επανεκκίνηση της οικονομίας να ενεργοποιήθηκαν, όμως ελάχιστοι είναι οι οφειλέτες προς τους Δήμους που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του επίμαχου νόμου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαλλαγή προσαυξήσεων από 30% έως και 90%, ανάλογα με τον αριθμό δόσεων και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 ευρώ.

Κάλεσμα στους οφειλέτες να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου (Ν. 4321/2015) απευθύνουν δημοτικές Αρχές, οι οποίες παράλληλα αναμένουν διευκρινίσεις από τα αρμόδια υπουργεία γύρω από τη διαγραφή και των προστίμων, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το ενδιαφέρον παραμένει υποτονικό καθώς οι περισσότεροι αναμένουν τις όποιες εξελίξεις γύρω από τη διαγραφή προστίμων!

Ενδεικτική είναι η εικόνα στη Λότζια, με το Δήμο Ηρακλείου να διαμηνύει ότι από τον ερχόμενο Ιούνιο θα εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Μάλιστα η Λότζια στέλνει μήνυμα στους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα εφαρμοστούν πρώτα σε όσους οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τους χιλιάδες οφειλέτες του Δήμου για τέλη, κλήσεις και όχι μόνο, μόλις 28 πολίτες  έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση υπαγωγής στην εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία λήγει στις 26 Μαΐου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καραντινό να καλεί τους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ την ίδια ώρα αναμένει απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία σε σχέση με τη διαγραφή των προστίμων.

Πάντως για τους πολίτες που θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 60 δόσεις το ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων ανέρχεται στο 55%.

Ρύθμιση οφειλών στους Δήμους με ευνοϊκούς όρους

Αριθμός δόσεων

Ποσοστό απαλλαγής προσαυξήσεων

2 έως 5

6 έως 10

11 έως 20

21 έως 30

31 έως 40

41 έως 50

51 έως 60

61 έως 70

71 έως 80

81 έως 90

91 έως 100

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News