default-image

Let's do it Greece: Δράση εξωραϊσμού στο "Ν. Καζαντζάκης"

Κρήτη
Let's do it Greece: Δράση εξωραϊσμού στο "Ν. Καζαντζάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια απολύτως επιτυχημένη δράση συμμετείχε σήμερα η Δημοτική Μονομετοχική Εταιρεία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. από τις πολλές δράσεις που προέβη το εθελοντικό κίνημα "Let's do it Greece" στο δήμο Ηρακλείου. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, τη Δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου, τη διοίκηση του Κρατικού Αερολιμένα "Νίκος Καζαντζάκης", την τεχνική και κατασκευαστική εταιρία, "Οικοτεχνική" και την ιδιωτική εταιρεία πρασίνου "My plants", προχώρησαν στον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου και του πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του αεροδρομίου και διαχειρίζεται η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Οι γυναίκες του Δικτύου Εθελοντών, εργάτες της Δημοτικής Υπηρεσίες Πρασίνου, υπάλληλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ, υπάλληλοι και στελέχη της "Οικοτεχνικής" και πολίτες του Ηρακλείου προέβησαν στον καλλωπισμό της νησίδας της κυκλικής πορείας έξω από το αεροδρόμιο και των πρανών του πάρκινγκ φυτεύοντας συνολικά περίπου 300 δίβουρνα, λέιλαντ, γεράνια, μαργαρίτες, κυπαρισσάκια και δεντρολίβανο. Με αξίνες, σκαλιδάκια και νερό προέβησαν στην εθελοντική τους δράση, δίνοντας «άλλο αέρα» στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου!

Η ΔΕΠΑΝΑΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της δράσης αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξωραϊσμού της πρώτης εικόνας που αποκομίζουν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, που φτάνουν αεροπορικώς στο δήμο Ηρακλείου και το νησί μας. Όπως σημειώνει, «η μέχρι σήμερα εικόνα δεν ήταν και η αρμόζουσα. Με τη σημερινή δράση, η εταιρεία πιστεύει πως έγινε η αρχή για μια εικόνα που θα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας και δε θα αποτελεί αφορμή για αρνητικά σχόλια».

Επίσης, πρόσφατα, η Δημοτική Μονομετοχική Εταιρεία προχώρησε στη διαγράμμιση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων και θα προβεί και σε άλλες ενέργειες που αποσκοπούν στο να λειτουργεί ο χώρος ευπαρουσίαστος και χωρίς προβλήματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, η σύζυγός του κ. Βάσω Λαμπρινού, η αντιδήμαρχος κ. Αριστέα Πλεύρη, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Κασωτάκη, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Γιώργος Πλιάκας και με την ενεργό συμμετοχή του ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Gian Andrea Garancini.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, καθώς και η αντιδήμαρχος κ. Αριστέα Πλεύρη φύτεψαν από ένα δέντρο ως συμβολή στην επιτυχημένη δράση, αλλά και ως συμβολική ενέργεια αποδοχής του εθελοντισμού ως ανθρώπινης αξίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News