Ειδήσεις

Αποκαλύψεις-βόμβα από Δήμητρα Λιάνη για Γ. Παπανδρέου

Τεράστια "καρφιά" για τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το "μενού" της συνέντευξης της χήρας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Δήμητρα Λιάνη, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι της Κύπρου, προχώρησε σε αποκαλύψεις με πολύ ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε για τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με το γιο του, Γιώργο Παπανδρέου. Χαρακτήρισε απρόβλεπτο το ότι ήρθε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου και όπως είπε, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ, «θα είχε κάνει χαρακίρι».

«Ήξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ό,τι του έστελνε ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καβγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ηγέτη της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, ο Ανδρέας έβαζε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση εξαιτίας οικογενειακών πιέσεων. Όπως είπε, πιέσεις δεχόταν και για τον Νίκο.

Η διαδοχή

Ο Ανδρέας Παπανδρέου «δεν ήθελε τον Κώστα Σημίτη για διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε η χήρα του ιδρυτή του κόμματος και όπως είπε «το δαχτυλίδι δε δόθηκε από το Ωνάσειο αλλά από άλλα κέντρα εξουσίας».

«Μια μέρα που είχε πυρετό και ανέπνεε με τη μάσκα του οξυγόνου, μου είπε "φώναξέ μου τον Λαλιώτη". Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: "Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη". Ο Λαλιώτης του είπε "ναι, πρόεδρε" και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ"».

Συνεχίζοντας, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε ο Κώστας Σημίτης να είναι ο διάδοχός του γιατί «ήταν ένας κακός άνθρωπος, μέτριος καθηγητής και δεν ήταν ΠΑΣΟΚ».

Αποκάλυψε επίσης πως, όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, κόντρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σκεφτεί να του δώσει το "δαχτυλίδι", αλλά η συμπεριφορά του πρώην υπουργού ενόχλησε τον Παπανδρέου και έτσι "έχασε" την κούρσα της διαδοχής.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επίσης θυμώσει πολύ με τη δήλωση του Πάγκαλου πως «η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια».

Όπως τόνισε δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. «Είναι ένα αντεθνικό, αντιλαϊκό, απόκομμα ντροπής που φέρει μόνο το όνομα και όχι τη χάρη» του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πρόσθεσε δε ότι οι τρεις πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου κατέστρεψαν το κόμμα. «Σημίτης και Γιώργος έχουν έναν κοινό: μισούν τον Ανδρέα. Ο Βενιζέλος κι αυτός σε έναν μεγάλο βαθμό».

«Ο Ανδρέας δε θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ»

«Αν ζούσε ο Ανδρέας, δε θα είχε αφήσει την Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ», υποστήριξε η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, σημειώνοντας πως ναι μεν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου δανείστηκαν αλλά δανείστηκαν για να δώσουν λεφτά στον κόσμο όχι στα "λαμόγια".

«Ο Ανδρέας δεν άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα γέμισε. Ο κόσμος έβαλε και στην μπάντα, περνούσε καλά, δε χαλούσε το μισθό του σε δυο μέρες, δεν έψαχνε στα σκουπίδια», λέει και αποδίδει τα όσα λέγονται για τη διαχείριση της οικονομίας επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου σε κακίες.

«Έγινε πολύ κακή διαχείριση από το τέλος του Ανδρέα και μετά. Χρηματιστήρια, Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Σαμαράς», είπε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Σχόλια