default-image

Πιάνουν "σκούπα και φαράσι" για να καθαρίσουν το Ηράκλειο

Κρήτη
Πιάνουν "σκούπα και φαράσι" για να καθαρίσουν το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διεθνή καμπάνια "Let' s Do It" συμμετέχουν  σήμερα δεκάδες εθελοντικές ομάδες, φορείς, σχολεία, σύλλογοι, παρέες, φίλοι και γείτονες του Ηρακλείου, που πιάνουν σκούπα, φαράσι, τσουγκράνες και σακούλες και καθαρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πόλη. Πάρκα, ενετικά τείχη, παραλίες, αεροδρόμιο, ενετικό λιμάνι και γειτονιές θα γεμίσουν με ανθρώπους που θα βάλουν τα δυνατά τους για να δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα.

Η εθελοντική ομάδα των Minoistas, που συντονίζει ολόκληρη την προσπάθεια για το Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Europe Direct, έχει συγκεντρώσει όλες τις ομάδες και τα σημεία δράσης τους.

«Μέσα από τη συνεργασία που αποπνέει όλη η προσπάθεια, επιδιώκουμε να ενεργοποιηθούν πολίτες και φορείς και να λειτουργήσουν αρμονικά για να ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σκοπός της καμπάνιας δεν είναι απλά να καθαρίσουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία ημέρα! Πάμε ένα βήμα παραπάνω και προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι κάθε ημέρα πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Έτσι, οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετέχει, έστω και αυτόνομα, μπορεί να εντοπίσει εύκολα το σημείο που τον εξυπηρετεί. Συγκεκριμένα:

Η εθελοντική ομάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα καθαρίσει πάνω στα ενετικά τείχη, η ομάδα των Minoistas DiVeRs σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και τη Λιμενική Αστυνομία θα ασχοληθεί με τον υποβρύχιο καθαρισμό του ενετικού λιμανιού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη θα δραστηριοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσού, οι εθελοντικές ομάδες ΑΤΑΧΤΟΙ και των φοιτητών ΣΔΟ του ΤΕΙ Κρήτης μαζί με τους Αεροσπρόσκοπους και τη ΣΕΑΠ θα καθαρίσουν την εκβολή του ποταμού Καρτερού και την παραλία, οι ομάδες Κυνηγιού Κρυμένου Θησαυρού και Κυνηγιού Παραλίας θα καθαρίσουν το πάρκο νεολαίας στη Λ. Ικάρου, ο Σύλλογος Ζωόφιλη Δράση θα καθαρίσει το λιμενοβραχίονα από ακαθαρσίες ζώων, το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας και ο Ροταριανός Όμιλος Candia θα καθαρίσουν τον κόλπο Δερματά, ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών θα καθαρίσει στο νησί Ντία, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα καθαρίσει στο πάρκο στην Καινούργια Πόρτα, ο κολυμβητικός όμιλος ΤΡΙΤΩΝ θα καθαρίσει με τους μικρούς μαθητές του την παραλία βορείως του Παγκρήτιου Σταδίου, ο Πεζοπορικός Σύλλογος θα καθαρίσει τη διαδρομή της προγραμματισμένης του εκδρομής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών θα ασχοληθούν με την ανάδειξη του αιωνόβιου Δρυ ή Ντρυγιά του Μανταλένη, η Δημοτική κοινότητα Βασιλειών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την ενορία του Αγίου Γεωργίου και τη Δ/νση Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου θα καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο του αλσυλλίου Αγίου Αντωνίου οικισμού Σύλλαμου και η εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ θα καθαρίσει το αλσύλλιο στις εργατικές κατοικίες Μπεντεβή.

Οι παραπάνω δράσεις είναι ενδεικτικές καθώς και άλλες πολλές θα γίνουν από την μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη.

Όλες οι δράσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου. Αρωγοί της προσπάθειας αυτής αποτελούν οι εταιρείες Χαλκιαδάκης, Forthnet, Kappa Studies, Νερό ΖΑΡΟΣ, Εστιατόριο "Λίγο κρασί-Λίγο θάλασσα", Ξενοδοχείο ATRION, Minoan Lines, Beep Production.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News