Ειδήσεις

Σταθάκης: ''Εντός του 2015 η μελέτη για ΒΟΑΚ''

Τη δέσμευση του για την εκκίνηση μιας νέας μελέτης εντός του 2015, με σκοπό την επίσπευση των απαιτούμενων έργων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών-Υποδομών-Ναυτιλίας,  Γιώργος Σταθάκης.

Όπως ανέφερε, τα έργα στο ΒΟΑΚ, δεν δέχονται άλλες καθυστερήσεις, δείχνοντας άμεσα τις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου, για ένα θέμα που ''πονάει'' τους Κρητικούς, τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σταθάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου, λέγοντας πως θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσης αναβάθμισης του, τουλάχιστον σε κτιριακές υποδομές, για την καλύτερη προσβασιμότητα αλλά και εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων επισκεπτών, που καταφτάνουν από το εξωτερικό.

Ο Υπουργός, παράλληλα αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Καστελίου, λέγοντας πως ο διαγωνισμός ακυρώθηκε για προφανείς λόγους, αφού το αρμόδιο υπουργείο έκρινε, πως δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προυποθέσεις για να συνεχιστεί. Παρ' όλα αυτά, τόνισε πως οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές δεν έχουν σταματήσει.

Όσον αφορά του οικονομικούς πόρους που πρέπει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση των παραπάνω, ο κ. Σταθάκης, στηρίζεται όπως δήλωσε,  στο νέο ΕΣΠΑ, σε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και στο πολυσυζητημένο τους τελευταίους δύο μήνες, πακέτο Γιούνγκερ .

Σχόλια