Ειδήσεις

Συνελήφθη ισοβίτης φυγάς των φυλακών Χανίων

Συνελήφθη λίγο μετά τη μια το μεσημέρι ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλάκων Χανίων, Σ.Κ., που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει στην Ελβετία και τη Θεσσαλονίκη.

Άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, τον εντόπισαν μετά από πολύμηνο ανθρωποκυνηγητό, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ισοβίτης είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει από τις φύλακες στις 13 Σεπτεμβρίου του 2014 και έκτοτε ήταν καταζητούμενος.

Το Νοέμβριο ου 1992 είχε σκοτώσει με μαχαίρι την σύντροφο του στη Βασιλεία της Ελβετίας και είχε καταφέρει να διαφύγει επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Έξι χρόνια αργότερα, στις 22 Αύγουστου του 1998 δολοφόνησε την σύζυγο του στη Θεσσαλονίκη, με την οποία είχε αποκτήσει και ένα παιδί που τότε τριών ετών.

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ο Σ.Κ. πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε ΚΕΠ της περιοχής για να βγάλει πιστοποιητικό γέννησης. Όμως η υπάλληλος του καταστήματος τον αναγνώρισε και ενημέρωσε την αστυνομία.

Ο ισοβίτης είχε σημειώσει στην αίτηση τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και μέσω αυτού οι αξιωματικοί του Τμήματος Αναζητήσεων κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του.

Σχόλια