default-image

Λύση για τους "χρεωκοπημένους" δήμους της Κρήτης

Κρήτη
Λύση για τους "χρεωκοπημένους" δήμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη το πρωί οι δήμαρχοι των δήμων που είναι στο "κόκκινο" θα βρεθούν την Αθήνα όπου θα έχουν επαφές με τον αρμόδιο υπουργό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και συγκεκριμένα για το δήμο Φαιστού, θα υπάρξει δανεισμός μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε έτσι να καλυφτούν οι υποχρεώσεις προς τρίτους και εργολάβους και να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί.

Για μια βιώσιμη λύση έκανε λόγο ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, καθώς ο δήμος έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δεινή θέση. Με οικονομική "τρύπα" ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αδυνατούσε πλέον να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση.

Για το δήμο Γόρτυνας τώρα υπάρχει ξεχωριστός σχεδιασμός. Συγκεκριμένα το υπουργείο προσανατολίζεται στην ενίσχυση του ταμείου του από έναν "κουμπάρα" ληξιπρόθεσμων οφειλών, μια κίνηση που ικανοποιεί πλήρως και τον δήμαρχο τον κ. Σχοιναράκη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως, πως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα που έχει οδηγήσει αρκετούς δήμους του νησιού στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Ο κ. Σχοιναράκης είχε καταθέσει εδώ και καιρό σειρά προτάσεων στον αρμόδιο υπουργό για την εξοικονόμηση χρημάτων καθώς στην κυριολεξία δεν υπήρχε ούτε ευρώ ακόμη και για καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωποι με οικονομική ασφυξία είναι και οι δήμοι Σφακίων και Γαύδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News