Ειδήσεις

Πρ. Παυλόπουλος: "Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη"

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το πρωί στον Προεδρικό Μέγαρο τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν.

«Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Θα μείνει στην Ευρωζώνη», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος. Σημείωσε ακόμη ότι οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Κρουγκμαν στο τελευταίο του βιβλίο «Τέλος στην ύφεση τώρα», μπορούν να βοηθήσουν ώστε να τροποποιηθούν συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, να βγει η χώρα στις αγορές και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην κρίσιμη συγκυρία υπό την οποία λαμβάνει χώρα η επίσκεψη του νομπελίστα οικονομολόγου στην Αθήνα, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Κρούγκμαν διότι με τη διάλεξή του την Παρασκευή «βοήθησε σημαντικά στην προσπάθεια την οποία κάνει η Ελλάδα να παραμείνει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή  Ένωση αλλά και στην Ευρωζώνη και να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της».

Εξήρε τέλος το επιστημονικό έργο του κ. Κρούγκμαν και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. «Με όλο σας το έργο έχετε καταρρίψει αυτό τον μύθο της λεγόμενης 'αναπτυξιακής λιτότητας'. Χάρη σε σας κατά μεγάλο μέρος, αποδείχθηκε ότι η πολιτική λιτότητας υπονομεύει την ανάπτυξη και υπονομεύει του θεσμούς», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η πολιτική αυτή αυξάνει τις ανισότητες και δε διασφαλίζει μια βιώσιμη ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο κ. Κρούγκμαν, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ευχαρίστησε τον κ. Παυλύπουλο για τα καλά του λόγια και επανέλαβε ότι είμαστε «σε ένα σημείο καμπή». «Γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχει μια πιθανότητα να κινηθούμε προς τα μπρος επιτέλους. Κι εγώ βεβαίως προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

Το μεσημέρι ο κ. Κρούγκμαν έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της δεν έγιναν δηλώσεις.

Σχόλια